Românii din Harghita și Covasna denunță presiunile UDMR asupra deputatului Bogdan Diaconu

sâmbătă, 14 iunie 2014
Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM)  ia act cu îngrijorare de atitudinea ameninţătoare şi trufaşă adoptată de UDMR prin comunicatul de presă care denunţă iniţiativa legislativă depusă de domnul deputat Bogdan DIACONU în virtutea mandatului imperativ constituţional pe care îl are ca membru al forului legislativ, potrivit unui comunicat remis stiripesurse.roConstatăm că este o nouă şi repetată acţiune de intimidare a unui parlamentar român, negându-se cu vehemenţă arogantă libertatea de exprimare a ideilor şi ataşamentul domnului deputat Bogdan DIACONU pentru prezervarea valorilor naţionale, ale principiilor inserate în art. 1 al Constituţiei şi ale Statului de drept.

Destabilizarea şi dezinformarea sunt metodele programatice ale purtătorilor psihozei hungariste şi antiromâneşti în cadrul unui plan dirijat de un centru de comandă pentru a menţine încordate relaţiile inter-etnice ale locuitorilor din Transilvania şi pentru a compromite în general România.

Prin denaturarea unor convenţii şi tratate internaţionale, prin asociere artificială cu realităţi istorice şi geografice din alte ţări (Tirolul de Sud, Catalonia, Ţara Bascilor, Scoţiaetc.), totodată, profitând de prezenţă ca aliat perpetuu la guvernările post – decembriste, cu oportunism dus la cote exagerate, UDMR face jocuri politice periculoase direct îndreptate împotriva statului naţional şi a poporului român.

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM)  priveşte cu recunoştinţa românilor transilvăneni iniţiativa legislativă a deputatului PSD Bogdan DIACONU, aflată la finalul unui orizont de aşteptare,  apreciind că este întru totul pertinentă. Cerem factorilor decizionali – Guvernul şi Parlamentul – să o promoveze şi să o supună dezbaterii publice ca până la urmă să se finalizeze într-o reglementare legislativă obligatorie care să pună capăt presiunilor UDMR şi a celorlalte formaţiuni politice şi civice maghiare.

Totodată Guvernul şi Parlamentul României să adopte o atitudine fermă pentru clarificarea pretenţiilor exagerate cu distonanţă verbală şi duşmănoasă puse în practică de UDMR, la toate nivelele, la adresa comunităţii româneşti din judeţele Harghita , Covasna şi Mureş.

Este condamnabilă pasivitatea şi complicitatea autorităţilor Statului Român, faţă de pretenţiile şi comportamentul feudal al aliaţilor la guvernare, duplicitatea şi trădarea dovedită a UDMR aşteaptă o reacţie pe măsură până nu este prea târziu când regretele ar putea fi inutile, cum s-a mai întâmplat în istoria recentă.

 

De nenumărate ori, FCRCHM a semnalat faptul că presa de limbă maghiară  din România şi Ungaria este plină de discursuri „halucinante şi nerealiste” ale unor politicieni maghiari „semnificativi” şi de „atacuri care prejudiciază  grav imaginea românilor” Asistăm permanent la demersurile autonomiste, separatiste şi antiromâneşti promovatedeopotrivă de liderii  maghiari „moderaţi” şi de către cei „radicali”.

 

Alături de deputatul  Bogdan DIACONU, s-au pronunţat şi alţi parlamentari români,  reprezentanţii clasei politice şi ai societăţii civile româneşti, care au respins şi vor respinge „orice iniţiative venite din partea minorităţii maghiare” care urmăresc autonomia teritorială pe criterii etnice. În context, este imperios să se acţioneze concentrat pentru a stopa acţiunile diversioniste şi separatiste.

 

Propunerile deputatului Bogdan DIACONU referitoare la stoparea mişcărilor separatiste şi autonomiste promovate de  partidele etnice maghiare reprezintă  poziţia unui număr mare de români, inclusiv a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, în numele celor 400 000 de români din cele trei judeţe, faţă de numeroase manifestări organizate  pe teritoriu României, la care participă formaţii  extremiste  maghiare, din ţară şi din străinătate.

 

Parteneriatul  cu celelalte partide membre  în coaliţia de guvernare necesită fapte concrete pentru binele României şi nu acorduri de colaborare politică cu extremiştii radicali din Partidul Civic Maghiar, aşa cum a încheiat UDMR, în luna martie a acestui an. Societatea românească astfel confruntată este obligată să intervină cu promptitudine, considerând că  propunerile deputatului  Bogdan DIACONU sunt moderate şi îndreptăţite.

 

Solicităm Guvernului României şi instituţiilor care asigură ordinea publică să   îmbunătăţească cadrul legislativ şi să asigure măsuri  ferme în vederea interzicerii  cu desăvârşire a tuturor manifestărilor care pot avea consecinţe deosebit de grave pentru siguranţa naţională.

 

Consiliul Director al FCRCHM - stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe