Români arestaţi în SUA pentru fraudă informatică, riscă zeci de ani de închisoare

joi, 12 iunie 2014

Doi bărbaţi de naţionalitate română, care ar fi participat la organizarea unei acţiuni sofisticate de fraudă prin interceptarea unor vânzări online, au fost arestaţi duminică în Mississippi, anunţă un post de televiziune american. Ei au ajuns deja în faţa instanţei şi riscă pedepse grele cu închisoarea.

Potrivit site-ului postului local WJTV, Paul Moraru-Rogoza, în vârstă de 37 de ani, şi Gicu Oprea, de 50 de ani, au fost prinşi în oraşul Pearl, în urma unei anchete realizare de Poliţia locală şi de biroul Procurorului General al statuului Mississippi, Jim Hood.

Ce doi români sunt acuzaţi că au participat la numeroase fraude informatice în cadrul cărora victimele, care vizitau site-uri de cumpărături sau licitaţii online, precum Ebay şi Craigslist, erau redirecţionate către site-uri fantomă care arătau similar cu cele accesate iniţial şi unde se efectuau tranzacţiile pentru produsele pe care victimele intenţionau să le cumpere. Presupuşii vânzători comunicau via email cu victimele şi le cereau să transfere banii în conturile unor aşa-zişi reprezentanţi ai site-urilor.

Paul Moraru-Rogoza este judecat pentru 14 capete de acuzare privind frauda informatică şi unul pentru utilizarea frauduloasă a identităţii unei alte persoane şi riscă o pedeapsă de până la 75 de ani de închisoare (cinci ani pentru fiecare cap de acuzare), în timp ce Gicu Oprea, riscă să petreacă 10 ani după gratii pentru două capete de acuzare. Presa locală le cere americanilor care ar putea avea mai multe informaţii despre acesc caz să se adreseze anchetatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe