Filiala PDL Râmnicu Vâlcea a fost dizolvată, joi seara, din cauza rezultatului slab obţinut la alegerile europarlamentare. Deputatului Romeo Rădulescu, preşedintele PDL Râmnicu Vâlcea, i s-a reproşat că a obţinut un scor electoral sub aşteptări, cu 10 procente mai mic decât la alegerile locale din 2012.

Biroul Permanent Judeţean al PDL Vâlcea a dizolvat mai multe organizaţii teritoriale din judeţ, printre care şi cele din municipiile Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani, a declarat vineri preşedintele democrat-liberalilor vâlceni, Romulus Bulacu.

"Aceste hotărâri au fost luate în temeiul unor analize drastice ale rezultatelor din 25 mai. Fiecare preşedinte de colegiu a adus situaţia votului şi modul cum s-au implicat în campanie membrii şi preşedinţii de organizaţie. Astfel, în urma analizelor, au fost dizolvate mai multe organizaţii comunale din Vâlcea dar şi cele două organizaţii municipale Drăgăşani şi Râmnicu Vâlcea. În cazul organizaţiei din Râmnicu Vâlcea, a fost o resetare, pentru că nu este normal ca aici să înregistrăm cel mai slab rezultat din ultimii 15 ani, domnul deputat Romeo Rădulescu are acum şansa de a lucra alături de noi şi de a înţelege ce înseamnă munca de echipă şi că nu este mereu bine să ai opinii personale de multe ori divergente faţă de colegi", a precizat Bulacu.

“E greu să te mai gândeşti că, cu un procent de 10%, poţi să mai ai aceleaşi şanse la primărie”, mai spune Romulus Bulacu, preşedintele PDL Vâlcea.

Conducerea organizaţiei municipale a PDL Râmnicu Vâlcea a fost preluată temporar de Biroul Permanent Judeţean, care şi-a asumat şi efortul reconstrucţiei acesteia.

Preşedintele PDL Râmnicu Vâlcea a declarat că decizia luată de BPJ a fost "una proastă" şi că o va contesta la Bucureşti.

"O decizie proastă, luată de nişte oameni frustraţi, care nu au citit statutul partidului şi nu l-au înţeles. O decizie luată de oameni care au trăit în umbra partidului şi care nu au fost niciodată votaţi direct, ci numiţi în funcţii publice doar pentru faptul că partidul era la putere. Normal că voi contesta deciziile BPJ", a precizat deputatul vâlcean.

PDL a obţinut la alegerile europarlamentare din 25 mai, în Râmnicu Vâlcea, 10,8%, fiind pe locul trei după PSD-UNPR-PC şi Mircea Diaconu. La nivel judeţean, PDL s-a clasat tot pe locul trei, cu un scor de 12,77% din voturile vâlcenilor.

Sursa: Saptamana.net