Anchetă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea, după moartea unui băiat de 18 ani, victimă a unui accident de circulaţie

luni, 9 iunie 2014

Anchetă la Serviciul Ambulanţă Vâlcea, după moartea unui băiat, victimă a unui accident auto

Din primele cercetări rezultă că medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea nu au respectat procedurile în cazul pacientului, victimă a unui grav accident de circulaţie.

- See more at: http://stiri.tvr.ro/ancheta-la-serviciul-ambulanta-valcea-dupa-moartea-unui-baiat-victima-a-unui-accident-auto_45662.html#sthash.PxTZljms.dpufEste al doilea caz de acest gen înregistrat la Ambulanţa Vâlcea în mai puţin de două luni.

 

Din primele cercetări rezultă că medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea nu au respectat procedurile în cazul tânărului de 18 ani, victima unui grav accident de circulaţie în localitatea vâlceană Prundeni.

Acuzaţiile sunt aduse chiar de doctorii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, acolo unde băiatul a fost adus cu un elicopter SMURD. Tânărul fusese grav accidentat pe DN 64, după ce a traversat prin loc nepermis. O ambulanţă cu un echipaj de paramedici a ajuns târziu la locul accidentului iar victima grav rănită a fost transportată la spitalul din Drăgăşani, unde nu există un serviciu de urgenţă.

Ulterior, medicii din Drăgăşani au cerut un elicopter SMURD care să-l transporte la Craiova însă, din cauza condiţiilor meteo, aparatul ajuns după aproximativ două ore, când deja era prea târziu.

Este cel de-al doilea caz în care medicii de la Serviciul de Ambulanţă Vâlcea sunt acuzaţi de neglijenţă.

În aprilie, o ambulanţă a trecut pe lângă o altă salvare ajunsă în şanţ, în urma unui accident rutier, fără să oprească, deşi protocolul medical prevedea acest lucru.

În urma incidentului de atunci, bolnava aflată în salvare a decedat. După anchetă, medicul şi şoferul vinovaţi au fost sancţionaţi cu diminuarea salariului, a relatat Tiberius Muşuroi, de la TVR Craiova. (tvr.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe