Privatizarea Oltchim se suspendă pentru 6 luni

sâmbătă, 7 iunie 2014

Termenul de privatizare al Oltchim a fost prelungit cu încă şase luni, deoarece niciun investitor nu s-a înscris până ieri, în ziua limită a depunerii ofertelor, în cursa pentru preluarea Combinatului Chimic, transmit sursele de presă.
Citat de presă, administratorul judiciar al Combinatului Chimic Oltchim, Gheorghe Piperea, a anunţat vineri, în jurul orei 11:00, că termenul de privatizare al companiei a fost prelungit cu şase luni.
Combinatul chimic Oltchim, în insolvenţă, ar fi obţinut o finanţare de peste 15 milioane de euro de la un grup de investitori chinezi, pentru a-şi putea asigura capitalul de lucru şi a mai deschide două secţii, a spus administratorul judiciar Gheorghe Piperea, aflat într-o vizită ţintită în China. Această infuzie de capital ar urma să aducă Oltchim la 40% din capacitate, de la 27% acum şi să aducă fabrica pe break-even, în şase luni, gata pentru privatizare.
Există trei potenţiali cumpărători, a spus avocatul, investitori care au cerut amânarea de jumătate de an pentru a-şi pune la punct ofertele.
Potrivit lui Gheorghe Piperea, administrator judiciar al Oltchim, prima opţiune de cumpărare, în iarnă, o are consorţiul chinez Baota Petrochemical - Junlun Petroleum, care a oferit o finanţare de 15 milioane de euro pentru combinat. Înţelegerea a fost parafată la Ambasada României din Beijing şi se va transpune într-un contract care va oferi părţii chineze un drept de preempţiune la achiziţionarea Oltchim.  BURSA 07.06.2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe