Primul maraton din Muntii Latoritei, pe 21 iunie

sâmbătă, 7 iunie 2014

 

Ramnicu Valcea, 6 iunie: Asociatia “Clubul Sportiv Montan BURIDAVA” din Ramnicu Valcea va organiza pe data de 21 iunie prima cursa de alergare montana din Muntii Latoritei, statiunea Voineasa, judetul Valcea. Voineasa Mountain Run asteapta un numar de maximum 300 de participanti si cuprinde doua probe: una de maraton de 42 km (traseu Poarta Soarelui, 2050 m diferenta de nivel, altitudine maxima 1997 m, timp limita 10 ore) si una de semi-maraton de 22 km (traseu Chica Lupului, 1134 m diferenta de nivel, altitudine maxima 1186 m, timp limita 6 ore).

“Suntem mandri ca reusim sa organizam primul eveniment de acest gen in zona noastra. Speram sa promovam nordul judetului Valcea, in speta Muntii Latoritei, care dispun de un peisaj salbatic de care ar trebui sa se bucure cat mai multa lume. Suntem increzatori ca evenimentul se va bucura de un succes enorm in randul iubitorilor de alergare montana”, a declarat Gheorghe Manaila, Presedintele Asociatiei “Clubul Sportiv Montan BURIDAVA”.

Startul competitiei Voineasa Mountain Run  se va da sambata, 21 iunie 2014, ora 9:00, in incinta complexului turistic 2 Brazi din statiunea Voineasa, judetul Valcea. Vor exista puncte de alimentare pe ambele trasee, incluzand apa, fructe si energizante.

In plus, Asociatia va organiza pe data de 2 august Voineasa Mountain Bike, primul concurs de ciclism montan din Muntii Latoritei, unde se asteapta in jur de 400 de participanti. Competitia va cuprinde doua probe: proba lunga de 62 km cu o diferenta de nivel de 1900 m si proba scurta de 32 km cu o diferenta de nivel de 1000 m.

“Am ales muntii Latoritei si pentru aceasta competitie datorita frumusetii Drumului Regelui -   Transalpina de astazi. Speram ca traseul pentru Voineasa Mountain Bike sareprezinte o adevarata provocare pentru prticipanti”, a mai declarat Gheorghe Manaila, Presedintele Asociatiei “Clubul Sportiv Montan BURIDAVA”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Primul maraton din Muntii Latoritei, pe 21 iunie”

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe