Azi trebuia să se vândă OLTCHIM...

vineri, 6 iunie 2014

Cel mai probabil, nici azi nu se va prezenta vreun investitor interesat să preia combinatul vâlcean.

Astfel, în şase luni, Oltchim nu va mai produce pierderi şi va fi "ambalată frumos" în vederea vânzării, scrie Economica.net.

Combinatul chimic Oltchim, în insolvenţă, ar fi obţinut o finanţare de peste 15 milioane de euro de la un grup de investitori chinezi, pentru a-şi putea asigura capitalul de lucru şi a mai deschide două secţii, spune administratorul judiciar Gheorghe Piperea, aflat într-o vizită ţintită în China. Această infuzie de capital ar urma să aducă Oltchim la 40% din capacitate, de la 27% acum , şi să aducă fabrica pe break-even, în şase luni, gata pentru privatizare.

„Sunt veşti bune din China. Am reuşit atragerea unei finanţări semnificative, de la partenerii chinezi, dar şi de la alţi parteneri, iar aceşti bani vor ajuta societatea să nu mai facă pierderi, într-un orizont de şase luni. Apoi, un Oltchim fără pierderi poate fi privatizat mult mai uşor. Putem să pregătim privatizarea fără presiunea termenelor fixe deasupra capului", a spus Piperea.

Potrivit acestuia, mâine, Comitetul Creditorilor va decide, cel mai probabil, încheierea procedurilor de scoatere la privatizare  a combinatului şi reluarea lor. Actuala sesiune de privatizare a avut 5 amânări succesive, la care nu s-a prezentat niciun investitor interesat. Ministru Economiei, Constantin Niţă, a spus că, în cazul în care niciun investitor nu se prezintă la Oltchim până pe 6 iunie, termenul poate fi extins sau privatizarea reluată.

Au fost doar două grupuri care şi-au declarat oficial intenţia de a cumpăra Oltchim: consorţiul chinezesc Baota Petrochemical – Junlun Petroleum şi SIF Transilvania.

Ambii investitori ar fi interesaţi doar de preluarea la pachet a Oltchim cu rafinăria Arpechim Piteşti, ce aparţine Petrom. Guvernul, prin Ministerul Economiei, a purtat negocieri cu Petrom pentru preluarea rafinăriei, care însă nu au ajuns la niciun rezultat. (realitatea.net)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe