Uzinele Sodice Govora vor avea un nou acţionar. KI Chemistry a preluat controlul asupra Grupului Ciech

joi, 5 iunie 2014

 

5 iunie, 2014 - KI Chemistry, una dintre diviziile grupului Kulczyk Investments, vehiculul investiţional al omului de afaceri Jan Kulczyk, a achiziţionat, ieri, 26,95 milioane de acţiuni ale grupului Ciech, la finalul unui proces de preluare a controlului, iniţiat încă din luna martie a acestui an.

Pachetul reprezintă 51,1 % din acţiunile Ciech. Trezoreria Statului polonez şi-a vândut întreaga participaţie de 37,9% şi va primi 619 milioane PLN, conform unei declaraţii ale Ministrului Trezoreriei. Ciech se va integra în structura KI Chemistry, care s-a angajat să asigure consolidarea poziţiei financiare şi de piaţă a Ciech.

În România, Grupul Ciech este din anul 2006, acţionarul majoritar al Uzinelor Sodice Govora, unicul producător de sodă din România.

USG a trecut în ultimul an printr-o profundă restructurare în încercarea de a supravieţui pe termen lung, după acumularea în perioada 2006-2012 a unor datorii de peste 145 milioane de dolari.

După reducerea cheltuielilor, reogranizarea structurii şi creşterea măsurilor de control al costurilor USG a obţinut din partea Ciech acordul pentru investiţii într-un nou calcinator şi alte utilaje specifice care vor permite uzinei, în doi ani, o producţie de 500.000 t de sodă anual, faţă de 460.000 t în prezent.

“Miza pentru noi este continuarea activităţii. Suntem concentraţi pe realizarea investiţiilor de aproape 10 milioane de Euro pentru creşterea producţiei, fără de care nu putem spera la rezultate pozitive. Noul calcinator, împreună cu instalaţiile necesare, va fi transportat începând cu 15 iunie, până la sfârşitul lunii iulie. Instalarea va începe în august şi sperăm să devenim operaţionali până la sfârşitul trimestrului patru, 2014.”- spune Witold Urbanowski, numit director general al USG cu un an în urmă.

USG vinde la acest moment întreaga sa producţie dar aceasta nu reuşeşte să acopere cheltuielile operaţionale. Pentru a putea candida la o decizie favorabilă pe termen lung în privinţa activităţii sale, USG trebuie să convingă noii acţionari că planurile sale sunt viabile şi să demonstreze că, după 8 ani, poate atinge profitabilitatea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe