Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, îl finanțează pe Vladimir Putin!

joi, 5 iunie 2014

Prin firma Strabag, care aparține oligarhului rus Oleg Deripaska,

 Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, îl finanțează pe Vladimir Putin!

Ion Cîlea îl finanțează la greu pe oligarhul rus Oleg Deripaska, prieten la cataramă al președintelui rus Vladimir Putin. Deripaska deţine circa 25% din compania de construcții Strabag, care rade în ultima perioadă toate marile licitații, organizate de Consiliul Județean Vâlcea. Întâmplător sau nu firma Strabag este asociată la Vâlcea cu compania vâlceană Cazicom, patronată de Ion Cazan, un apropiat al lui Ion Cîlea și sponsor fidel al campaniilor electorale PSD. Cîlea și armata de funcționari din CJ fac pe dracu-n patru și la marile „licitații“, în valoare de zeci de milioane de euro, scot câștigătoare asocierea Strabag – Cazicom. Să-i spună președintele CJ lui „Mutu“, că nu mai există alte firme în județ sau în țară mai capabile decât Strabagul oligarhului rus Deripaska! Așadar, domnule dr. ing. Ion Cîlea, așteptăm răspunsuri legale la aceste întrebări: 1. A sponsorizat vreodată Ion Cazan sau Strabag (prin interpuși) PSD?; 2. Chiar este Strabag „buricul pământului“ în materie de asflatări de drumuri?; 3. Firma din subordinea CJ, RAJDP, mai trăiește?; 4. Ați favorizat la licitații societățile Strabag și Cazicom?; Credeți că au capacitate tehnică cele două firme să desfășoare lucrări pe zeci de fronturi?; Sunteți conștient că în acest stil de atribuire a banilor europeni și ai CJ omorâți multe firme locale serioase, care ar fi putut foarte bine să execute respectivele lucrări? Celelalte întrebări le pot pune alte instituții abilitate ale statului. Noi tragem doar un semnal de alarmă și notăm ultimele două „licitații“ câștigate de Strabag-Cazicom la Vâlcea!

6,66 milioane euro - Reabilitare şi modernizare DJ 677

La sfârşitul lunii mai, conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea a semnat cu firmele Strabag (în calitate de lider al asocierii) şi Cazicom contractul de execuţie lucrări în vederea reabilitării şi modernizării drumului DJ 677 Mădulari – Şuşani – limită judeţ Olt, pe o porţiune de circa 24 kilometri. Preţul convenit pentru îndeplinirea contractului, plătibil executantului de către achizitor, conform graficului de plăţi, este de 30,2 milioane de lei, din care cuantumul aferent cheltuielilor diverse şi neprevăzute este de 1,6 milioane de lei, echivalent a 6,66 milioane de euro, la care se adaugă 1,6 milioane de euro reprezentând TVA. Proiectul „Reabilitare şi modernizare DJ 677 Mădulari – Şuşani – limită judeţ Olt judeţul Vâlcea” este cofinanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 2 „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale”, Domeniul major de intervenţie 2.1 – Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane-inclusiv construcţia sau reabilitarea şoselelor de centură.

12 milioane euro - Reabilitare şi modernizare a DJ 665

La Vaideeni, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a semnat contractul de execuţie lucrări la obiectivul de investiţii „Reabilitare şi modernizare a DJ 665 limită judeţul Gorj – Mariţa – Izvorul Rece – Vaideeni – Horezu” cu firmele CAZICOM şi Strabag. Acest proiect este finanţat în mare parte prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi are o valoare totală de circa 12 milioane de euro. Contribuţia Consiliului Judeţean Vâlcea este de 220.000 euro.

Tiberiu Pîrnău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe