PSD Vâlcea solicită amendarea Legii 215

miercuri, 4 iunie 2014

 

Filiala PSD Valcea sustine ca este necesara amendarea de urgenta a Legii 215 in sensul ca atunci cand se schimba majoritatea politica dintr-o institutie sa fie schimbate si anumite functii ce nu au fost obtinute prin concurs, cum ar fi cea de vicepresedinte de Consiliu Judetean sau viceprimar, tranmite Agerpres.
"Pentru ca ne-am confruntat cu multe anomalii, numai aici la Valcea, in anii anteriori, cand s-au schimbat majoritati politice si implicit s-a incercat revocarea din functie a unor vicepresedinti ai Consiliului Judetean. Aceste hotarari au fost atacate ulterior in contencios administrativ si castigate de cei vizati de schimbare. Acum suntem intr-o situatie similara, majoritatea politica, USL, care a generat functii in administratie, nu mai exista, s-au schimbat majoritati, dar nu putem revoca acesti oameni pentru ca exista probabilitatea ca demersul nostru sa se incheie cu un esec in instanta, pentru ca Legea 215 nu prevede aceasta situatie. Nu ma refer la functii obtinute prin concurs, ci la functii conjuncturale care se obtin prin vot in cazul unei majoritati politice", a declarat miercuri pentru agentia de presa citata juristul Adrian Busu, purtatorul de cuvant al PSD Valcea.
In cadrul Consiliului Judetean Valcea, PNL detine o functie de vicepresedinte de CJ, obtinuta prin vot in 2012, cand USL a castigat alegerile. In prezent, in cazul negocierilor pentru constituirea unei noi majoritati care sa includa PSD, UNPR si PP-DD se discuta ca unul din cele doua partide (UNPR sau PP-DD) sa obtina aceasta functie, in cazul in care liberalul care o detine ar fi revocat.
Aceeasi situatie se regaseste si in cadrul Consiliului Local Ramnicu Valcea, unde un post de viceprimar este ocupat de PNL, desi nu mai exista majoritatea care a castigat alegerile in 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe