Șpârle și șopârle, 02.06.2014

luni, 2 iunie 2014

• Firma vâlceană de construcții SC CONEXVIL SA a reușit să „dea cu mucii în fasole“ și în județul vecin. Potrivit publicației „Impact în Gorj“, gorjenii sunt nemulţumiţi de modul în care CONEXVIL a efectuat lucrările la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu. Firma a finalizat doar parţial lucrările o bună parte din Ambulatoriu rămânând în aceeaşi stare deplorabilă. Consiliul Judeţean Gorj caută, acum, o nouă firmă pentru a se ocupa de modernizarea în totalitate a Ambulatoriului. Modalitatea în care s-au realizat lucrările de modernizare de către firma care a obţinut licitaţia în acest sens nu îi mulţumeşte nici pe reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj. Proiectul de reabilitare a Ambulatoriului de Pediatrie şi cel de Adulţi aparţine Consiliului Judeţean Gorj şi este realizat prin atracţie de fonduri europene. „Este investiţia Consiliului Judeţean pe fonduri europene. Lucrarea, în întregimea ei, a fost într-adevăr, câştigată de o firmă din Vâlcea care a reuşit cu chiu, cu vai, să o finalizeze parţial. Mergeam acolo în fiecare zi să văd ce se întâmplă.”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu. Menționăm că la Râmnicu Vâlcea, SC CONEXVIL SA se chinuie de ani de zile să reabiliteze clădirea în care funcționează Colegiul Național „Alexandru Lahovari“.

• De câteva zile, deputatul „manelist” Romeo Rădulescu, liderul PDL Râmnicu Vâlcea, caută „ţapi ispăşitori” pe care să dea vina pentru scorul dezastruos obţinut de partid la alegerile europarlamentare (10,8%). Deja, fostul primar al Râmnicului a anunţat că a dat afară vreo 6-7 vicepreşedinţi şi mai mulţi secretari executivi, însă îi propunem să se uite mai bine în oglindă şi să-şi dea urgent demisia din fruntea partidului pentru că este PRINCIPALUL responsabil de eşecul PDL în zona municipiului Râmnicu Vâlcea. Să nu uităm că Râmnicul a fost mai întotdeauna fief al dreptei, pe vremea fostului primar Mircia Gutău existând chiar scoruri de 60%-70% pentru PDL!

• O veste bună a adus zilele trecute conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea: Guvernul a alocat peste 4 milioane de euro societăţii CET Govora pentru că aceasta să-şi plătească o parte din datorii către diverşi furnizori. Este o nouă gură de oxigen pentru CET Govora....

• Omul de afaceri Dan Adamescu este urmărit penal pentru dare de mită. Procurorii DNA, care au început procesul de urmărire penală, susţin că acesta ar fi săvârşit două infracţiuni de dare de mită, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Surse judiciare susţin că una dintre societăţile pentru care miliardarul Dan Adamescu ar fi dat mită ar fi Astra Asigurări. Recent, combinatul chimic Oltchim, prin administratorul judiciar Rominsolv, a cerut în instanţă falimentul Astra Asigurări pentru neplata unei poliţe de 10 milioane de euro pe asigurarea managementului profesional. KPMG Advisory, administratorul special al Astra Asigurări, a anunţat, atunci, că dosarul de despăgubire înaintat de Oltchim nu indica un eveniment asigurat, produs în intervalul vizat şi care să descrie şi să cuantifice un prejudiciu acoperit de poliţa de asigurare a răspunderii civile emisă de Astra.

• Zilele lui Edy Vârlan în funcţia de viceprimar la Râmnicului sunt numărate. La următoarea şedinţă ordinară a Consiliului Local, primarul interimar Ion Gigi Matei va propune schimbarea din funcţie a lui Edy Vârlan şi numirea pe acest post a consilierului local PP-DD Iulian Voicu. Supărarea lui Ion Gigi Matei a pornit de la faptul că viceprimarul liberal s-a opus mai mereu iniţiativelor, plus că, de mai multe luni, Edy Vârlan „trage mâţa de coadă” în privinţa investiţiilor cu finanţare europeană, care, toate, au întârzieri mari. Astfel că este firească opţiunea primarului interimar în ceea ce-l priveşte pe Iulian Voicu, întrucât acesta s-a dovedit un prieten de nădejde în Consiliul Local pentru alianţa PSD-UNPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe