ȘOCANT! Hărţuire sexuală şi furturi calificate la Primăria Mateeşti!

miercuri, 28 mai 2014

Andreea Loredana Gherghina acuză :

Alexie Valerian1În luna trecută şi la începutul acestei luni am publicat două articole în care arătam neregulile din Primăria Mateeşti, abuzurile primarului Valerian Alexie, modul defectuos în care administrează localitatea precum şi ale plângeri ale locuitorilor. Miercuri, 28 mai, ne-a vizitat la redacţie domnişoara Andreea Loredana Gherghina, locuitor al comunei Mateeşti, ce reclamă că a fost hărţuită sexual de primar, angajată de acesta la ,,negru“ în primărie pe parcursul mai multor luni anul trecut. Mai mult decât atât, tânăra de 24 de ani a fost şantajată permanent cu locul de muncă pentru a accepta... să se mărite cu Cătălin Mesteacăn, un apropiat al primarului, care este administrator în Primăria Mateești.

,, Am lucrat din 6 februarie până în 27 septembrie 2013 în primărie. Pe post de casier. Am zeci de martori şi probe. Primarul mă minţea mereu că am contract de muncă. Nu am avut. A constatat şi ITM. De 3 ori în acest interval mi-a dat câte şase milioane lei spunând că acesta este salariul. Nu înţeleg până la urmă de unde a luat banii ca să mi dea pentru că am aflat că nu existam pe ştatele de plată. Am aflat din postul pe care îl ocupam, că deşi locuitorilor li se percep sume pentru consumul de apă şi s-au tăiat chitanţe banii nu au fost depuşi la primărie. Ştiu asta pentru că ar fi trebuit să fie depuşi la mine. Am documente ce le pot pune la dispoziţia procurorilor. Au furat banii pe apă i-au tocat la cârciumă la Ţărăncuţa unde se întâlnesc frecvent primarul şi amicii săi. Ştiu pentru că stau în apropiere. M-a chemat de multe ori să mă duc acolo, a insistat să îl primesc la mine în casă sau să mă duc la el în autoturism. Mi-a bătut fel de fel de apropouri ca să îi cedez apoi ca să accept să mă căsătoresc cu amicul său care este administrator, un bărbat mult mai în vârstă decât mine şi pentru care nu nutresc nici un sentiment. Apoi m-au gonit din primărie când au văzut că nu cedez şi am aflat că de fapt nici nu eram angajată“

Andreea ne-a prezentat întregistrări audio şi documente interesante care confirmă în parte multe din spusele ei. Am sfătuit-o să se adreseze procuraturii pentru că dacă cele susţinute de ea sunt adevărate procurorii trebuie să dispună trimiterea în judecată a celor care se fac vinovaţi de furt, hăţuire sexuală, angajarea la negru pe un post de funcţionar public a unei persoane, angajarea altora fără concurs, deturnarea de fonduri. Povestea pare neverosimilă într-o ţară membru a UE, într-o administraţie locală care ani de zile a fost în centrul atenţiei datorită altui primar care până la urmă a fost condamnat dar după mii de articole scrise de presa locală şi ani grei de procese. Victima lui Alexie pare însă urmărită de ginion şi mai departe. În 29 martie a dat 100 de euro avocatei H. Mihaela din Râmnicu Vâlcea pentru ca aceasta să deschidă în numele ei acţiune împotriva primăriei Mateeşti în vederea recuperării sumelor cuvenite pe perioada în care Andreea a lucrat în primărie. Avocata a luat banii, a minţit-o mereu că a depus acţiuea, nu a făcut niciun demers juridic şi acum nu îi mai răspunde la telefon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe