Șpârle și șopârle, 22.05.2014

joi, 22 mai 2014

 

• Lucruri încurcate la Exploatarea Minieră Berbești! Deşi este hotărâre a directoratului CE Oltenia ca ing. Trotea Tiberiu să ia locul directorului Petruş, urmând ca Petruş să fie dus şef de sector în Panga, ing. Cumpănăşoiu Milorad, actualul şef de sector Panga şi fost director al E.C. Berbeşti pe vremea PDL- ului a încurcat toate acestea, plecând în concediu medical şi astfel nu mai poate fi schimbat să îi facă loc lui Petruş, iar Petruş nu a plecat încă să îi facă loc lui Trotea. Probabil ca până la alegerile europarlamentare nu se va mai întâmpla nimic în Berbeşti, dar după aceea, când se speră să fie semnată Hotărârea de Guvern de externalizare a Unităţii Miniere Berbeşti să mai apară şi alte surprize, eventual vreo revenire din partea lui Ion Cîlea. Apele sunt aşa de tulburi la Berbeşti şi îşi pun amprenta asupra funcţionării în condiţii de siguranţă a unităţii şi asigurarea cărbunelui necesar CET Govora. Nimeni nu înţelege aceste ambiţii de mărire ale unora şi preocuparea doar pentru persoane şi mai puţin pentru bunul mers al acestei unităţi miniere de care depinde, într-un fel sau altul, toată Valea Olteţului de la Horezu până la Bălceşti.

• Nu toţi primarii din Vâlcea s-au conformat deciziei BEC din data de 11 mai 2014 de a elimina toate materialele electorale cu „USL trăieşte”. Avem dovezi foto în aceste sens din mai multe localităţi (cu precădere din mediul rural) din Vâlcea şi, dacă situaţia o va cere, le vom publica în ediţiile viitoare ale ziarului!

• Un semnal de alarmă pentru incompatibilulul viceprimar al Râmnicului, Edy Vârlan: ANI se apropie cu paşi repezi de biroul său, întrucât miercuri, 21 mai, Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea legii la viceprimarul comunei Mihai Bravu, judeţul Giurgiu, care s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 16 iulie 2012, deoarece, simultan cu funcția de viceprimar, deținea și calitatea de reprezentant al CL în consiliul de administrație al Școlii Gimnaziale Dumitru Constantin, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. 1, lit. d din Legea nr. 161/2003. Cazul seamănă izbitor cu cel al lui Edy Vârlan, care s-a aflat timp de şapte luni într-o incompatibilitate flagrantă.

• După data de 25 mai, mai mulţi membri şi primari din PNL Vâlcea vor migra către „platforma politică” a lui Călin Popescu Tăriceanu, profund nemulţumiţi de activitatea depusă în ultimele luni de „capo di tutti capi” Cristian Buican.

• În mod oficial, administratorii judiciari ai combinatului chimic au stabilit data privatizării Oltchim. Potrivit anunţului, în data de 10 iunie 2014 (şi nu 6 iunie, cum anunţase Ministerul Economiei) cei doi administratori judiciari vor organiza procedura de selecţie a ofertelor angajante pentru vânzarea părţilor sociale deţinute de Combinatul Chimic la firma Oltchim SPV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe