Romulus Bulacu: „PSD şi-a construit o campanie electorală pe înşelătorie şi încălcarea legii“

joi, 22 mai 2014

Biroul Electoral Județean Vâlcea a admis marți, 20 mai, plângerea depusă de Organizația Județeană a Partidului Democrat Liberal Vâlcea prin care s-a solicitat obligarea Partidului Social Democrat să înlăture toate materialele de campanie electorală care conțin mesajele “Mândri că suntem români” și “România puternică în Europa” folosite în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

Aceste sloganuri inoculează ideea că doar cetățenii care vor exprima votul pentru candidații PSD se pot simți mândri că sunt români și că doar în acest mod România va avea un cuvânt de spus în Uniunea Europeană. Aceste mesaje utilizate de PSD induc sentimentul de apartenență națională a alegătorilor, incitând la discriminare. Acest fapt contravine art.30 din Constituție. PDL Vâlcea a subliniat de asemenea că aceste materiale contravin ordinii de drept, încălcându-se astfel art. 35 alin 3 din Legea 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European.

Decizia Biroului Electoral Judeţean Vâlcea, alături de cele ale altor 8 judeţe la nivel naţional, ne demonstrează faptul că PSD şi-a construit o campanie electorală pe înşelătorie şi încălcarea legii. Considerăm că sloganurile promovate de PSD au adus atingere valorilor şi simbolurilor naţionale ce ne aparţin nouă, tuturor românilor, indiferent de opţiunea politică. Noi, Partidul Democrat Liberal, am tratat cu respect alegerile europarlamentare şi nu am speculat momentul pentru a începe campania electorală prezidenţială. În discuţiile purtate cu cetăţenii am încercat să le aratăm importanţa acestor alegeri şi motivele care stau la baza faptului că avem cea mai buna listă.

Partidul Democrat Liberal a fost şi va rămâne, în continuare partenerul românilor şi al României.

 

Preşedinte

PDL Vâlcea

ROMULUS BULACU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe