Boromir a făcut profit deși veniturile au scăzut cu 18%!

joi, 22 mai 2014

Veniturile Boromir Prod, societate din care fac parte Moara Cibin (MOIB), Extrasib Sibiu, Comcereal Sibiu, Amylon Sibiu (AMY) si Panmed Medias au scazut cu 18%, la 23,8 milioane lei, dar totusi compania este pe profit.

Compania a inregistrat venituri de 29,2 milioane lei in primul trimestru al anului trecut.

Cheltuielile Boromir Prod au coborat cu 22% in perioada analizata, la 23,4 milioane lei, de la 30,2 milioane lei cu 12 luni in urma, potrivit datelor publicate de producatorul de paine si produse de patiserie dupa incheierea sedintei bursiere de joi.

Compania, controlata de omul de afaceri Constantin Boromiz, estimeaza trecerea pe profit in acest an, de circa 5 milioane lei, dupa pierderi anul trecut, si o crestere cu 11,6% a veniturilor, la 101,6 milioane lei.

Anul trecut, Boromir a raportat venituri de 91 milioane lei, cu 22% mai mici decat in 2012, si pierderi nete de 4,7 milioane lei.

Boromir a fost infiintata in 1994 si patru ani mai tarziu a preluat moara Cibin din Sibiu. In urmatorii ani, compania a deschis puncte de lucru si la Deva, Hunedoara, Iasi si Slobozia. In mai anul trecut, compania a inchis sectia de productie paste din Iasi, precum si depozitul de vanzari de marfuri din Iasi.

Producatorul de paine si produse de patiserie Boromir Prod Buzau face parte din grupul Boromir, controlat de omul de afaceri Constantin Boromiz, care mai include si companiile Boromir Ind (Ramnicu Valcea si Deva), Boromir Pan, Moara Cibin (MOIB), Extrasib Sibiu, ComcerealSibiu, Amylon Sibiu (AMY) si Panmed Medias.

Un pachet de 11,91% din actiuni este detinut de Banca Transilvania, compania de administrare a investitiilor BT Asset Management si trei fonduri de investitii administrate de aceasta.

Actiunile Boromir Prod au inchis sedinta bursiera de joi in scadere cu 0,71% la 0,0978 lei. La acest pret, compania are o capitalizare de piata de 22,8 milioane lei (5,1 milioane euro).

Sursa: mediafax.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe