100 de elevi de la 3 şcoli vâlcene au hotărât: „Drogurile nu sunt hrană pentru suflet”

joi, 22 mai 2014

 

            Marţi, 20 mai 2014, între orele 15-17, în Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” Vâlcea a avut loc manifestarea antidrog „Drogurile: închisori ale sufletului”, organizată de către Biblioteca Judeţeană şi Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Rm. Vâlcea. La eveniment au participat 100 de elevi cu vârstele cuprinse între 14 – 16 ani, de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu”, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” şi Şcoala Gimnazială „Take Ionescu”, alături de cadre didactice din cele 3 unităţi şcolare, reprezentanţi ai Bibliotecii Judeţene, precum şi invitaţi de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vâlcea, de la Episcopia Râmnicului şi coordonatorul Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Vâlcea, psih. Maria Georgescu.

Invitaţii au rostit alocuţiuni, iar specialiştii CPECA Vâlcea au accentuat pe faptul că tinerii sunt destul de responsabili în aşa fel încât să ia hotărârile corecte, să se simtă bine fără droguri, că pot fi asertivi (să ia hotărâri individuale) pentru că „Ei sunt suma tuturor alegerilor!”. Psihologul Octaviana Niţoi de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” a prezentat proiectul antidrog „Împreună” – ediţia 2014 organizat la nivel naţional de către Ministerul Educaţiei Naţionale în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog, desfăşurat în Liceul de Arte sub sloganul „Sunt şi rămân independent!”. Evenimentul a cuprins şi manifestări artistice susţinute de elevii de la Liceul de Arte constând în momente muzicale „Balsam pentru suflet” precum şi o expoziţie de desene “Spune Nu drogurilor”,

Scopul acestei manifestări a fost prevenirea consumului de droguri prin creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe