Apel către tineri: VENIŢI LA CONSTRUCŢIA EUROPEI VOASTRE DEMOCRATICE!

vineri, 16 mai 2014

Nu voi spune o noutate afirmând că de rezultatul care va ieşi din urnele alegerilor europarlamentare de la 25 mai depinde drumul drept sau plin de obstacole pe care va trebui să-l străbată România în următorii cinci ani spre a deveni un stat puternic, cu un cuvânt greu şi un loc pe care îl merită între celelalte state ale Uniunii Europene. Vorbim, deci, despre viitorul ţării noastre pentru care vor răspunde toţi cetăţenii cu drept de vot, dar mai ales tinerii.

Pentru siguranţa zilei de mâine, pentru certitudinea viitorului, Partidul Social Democrat şi aliaţii săi – UNPR şi PC – au prevăzut în platforma electorală cele mai bune şi sigure soluţii; un proiect pentru o Românie demnă între celelalte state, cu vectori clari de dezvoltare performantă, cu locuri de muncă sigure şi corect plătite în spaţiul comunitar, un proiect de anvergură continentală, pentru o Europă a solidarităţii şi prosperităţii unitare. Acest viitor nu va putea fi conjugat la modul certitudinilor dacă tinerii nu vor deveni de azi, din această clipă, actorii principali în vastul proces social al României şi al întregului continent. De pe această poziţie, îi îndemn pe tineri să meargă la vot pentru că votul este cel mai important mijloc de a-i antrena şi implica la participarea responsabilă în procesul sinuos de dezvoltare şi bunăstare.

Participând la actul electoral din 25 mai, tinerii au prilejul să înveţe şi să înţeleagă cât de importanţi sunt ei în angrenajul social al comunităţii. Prezenţa la vot le oferă satisfacţia şi ocazia de a arăta că ei sunt decidenţii reprezentanţilor României în Parlamentul European. Gestul lor în faţa urnelor va permite să arate forţelor politice în ce direcţie consideră generaţia tânără că ar trebui să fie îndreptate rosturile ţării.

Prin prezenţa în faţa urnelor în ziua de 25 mai, tinerii vor avea şansa de a influenţa, în consens cu idealurile lor, politicile care se aplică atât în ţara noastră, cât şi la nivel european. Ei, tinerii, mai trebuie să înţeleagă un lucru şi anume că, de participarea lor la vot, va depinde cât de bine este reprezentată România în structurile legislative ale Uniunii Europene. După aceea, prin votul lor, tinerii nu vor mai permite ca românii să mai fie supuşi umilinţelor cu care au fost trataţi în diferite zone ale Europei şi vor demonstra că locul lor este pe prima linie a baricadei pentru apărarea drepturilor şi demnităţii naţionale, pentru câştigarea condiţiilor umane de care lucrătorul român, fie el sezonier sau angajat pe perioadă nederminată, trebuie să se bucure ca oricare cetăţean european.

Nu în ultimul rând, prin votul lor tinerii vâlceni, ca toţi tinerii României, au posibilitatea să contribuie la armonizarea legislaţiei ce se elaborează la Bruxelles cu normele şi interesle ţării natale pentru atingerea aceloraşi parametri de dezvoltare a economiei, a industiei, agriculturii, sectorului energetic şi infrastructurii.

Iar ca toate aceste drepturi să se împlinească, îi invit, îi rog şi îi chem la urne pe tinerii noştri pentru a vota oameni competenţi, fideli poporului român, care vor şti să ceară Comisiei Europene tot ceea ce se cuvine României şi cetăţenilor ei.

Veniţi la vot, dragii noştri tineri, cu convingerea că trebuie să vă implicaţi în viaţa democratică naţională şi europeană ca reprezentanţi de seamă ai societăţii, ca cetăţeni temeinic informaţi şi responsabili, hotărâţi să aduceţi o schimbare pozitivă în Uniunea Europeană!

 

 

 

Dr.ing. Ion CÎLEA

 

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Vâlcea a PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe