Primarii statiunilor incluse in Zona Metropolitana Valcea vor o retea de transport care sa le lege intre ele

miercuri, 14 mai 2014

Primarii celor patru staţiuni incluse în Zona Metropolitană Râmnicu Vâlcea caută formule pentru a dezvolta o reţea de transport care să le lege între ele şi care să funcţioneze cel puţin în perioada verii. Aceştia susţin că ofertele agenţiilor de turism s-ar putea îmbunătăţi dacă un turist cazat în oricare dintre cele patru staţiuni ar avea posibilitatea să meargă în drumeţii şi să viziteze obiective din întreaga zonă metropolitană, inclusiv în celelalte staţiuni vâlcene.

"Un turist cazat în Băile Govora ar putea, în sejurul său, să poată ajunge şi la Băile Olăneşti sau la Căciulata sau în Salina de la Ocnele Mari. În prezent, acest turist nu are cursă directă, el este nevoit să meargă la Râmnicu Vâlcea şi de acolo să schimbe pentru a ajunge în celelalte staţiuni. Ar fi oportun dacă am putea reuşi să punem la punct acest transport metropolitan, măcar pe timp de vară", spune primarul govorean, Mihai Mateescu.

De aceeaşi părerea sunt şi edilii din Olăneşti, Ocnele Mari şi Călimăneşti, care susţin că, deşi toate sunt staţiuni cu profil balnear, fiecare are ceva distinct şi care ar putea să contribuie la diversificare opţiunilor de loisir ale turiştilor. "Mai mult, şi costurile ar fi reduse, pentru că ar apărea un tarif unitar care să lege aceste staţiuni. Da, se poate vorbi, să spunem, de o staţie mai mare la Râmnicu Vâlcea, cu timp de aşteptare mai îndelungat, dar cursa şi biletul între staţiuni ar putea să fie aceeaşi", a menţionat Sorin Vasilache, primarul din Băile Olăneşti. Aceste curse ar putea fi Olăneşti - Călimăneşti, Govora - Ocnele Mari - Călimăneşti sau Olăneşti şi retur, toate cu trecere prin Râmnicu Vâlcea.

Primarii celor patru staţiuni au anunţat că vor înainta propunerea operatorului de transport care asigură în prezent cursele între aceste staţiuni şi municipiul Râmnicu Vâlcea şi că, în această vară, s-ar putea introduce experimental proiectul, urmând ca, dacă se obţin rezultate, acest transport să se permanentizeze.

Băile Olăneşti, Băile Govora, Călimăneşti şi Ocnele Mari fac parte din Zona Metropolitană Râmnicu Vâlcea, primele trei fiind dispuse radial la o distanţă de 20 de km de Râmnicu Vâlcea, în timp ce Ocnele Mari doar la 4 km. În prezent, în fiecare staţiune există firme care asigură la cerere excursii cu microbuzul la diferite obiective din judeţ. AGERPRES

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe