Factura care-l va UCIDE POLITIC pe deputatul Romeo Rădulescu

miercuri, 14 mai 2014

Ca să puteţi răspunde în cunoştinţă de cauză, vă oferim elemente ajutătoare! În urmă cu câteva săptămâni, fostul primar al Râmnicului, actualul deputat Romeo Rădulescu, îi bătea obrazul primarului interimar Ion Gigi Matei, acuzându-l că face afaceri personale cu firmele subordonate, prin staţia sa de betoane.

Între timp, cel acuzat şi-a făcut temele şi, acum, contraatacă.

,,E jenant că domnul Romeo Rădulescu mă acuză pe mine de afaceri cu betoane, când una dintre firmele sale asigură ţigla pentru acoperişul Colegiului Naţional Alexandru Lahovari. Am aici mai multe facturi de la firma lui Romeo Rădulescu către Conexvil, în care sunt trecute 41.300 de bucăţi de ţiglă. Mai bine tăcea... Şi asta nu este totul! Recent, am primit o nouă corecţie, de 3,7 miliarde lei, pentru lipsa de transparenţă a fostului primar Romeo Rădulescu, în achiziţionarea camerelor de luat vederi. Cele două corecţii, cea de la Colegiul Naţional Alexandru Lahovari şi cea cu camerele, se ridică la 80 de miliarde”.

Cum primarul interimar a prezentat şi facturile care să-i confirme spusele, aşteptăm episodul doi al confruntării dintre combatanţi. Nu de alta, dar ipoteza alegerilor anticipate locale va duce la dezvăluiri interesante, legate de afacerile unora sau altoRA. (CRITERII.RO)

 

Fostul edil al municipiului Râmnicu Vâlcea, democrat-liberalul Romeo Rădulescu, şi actualul primar interimar, social-democratul Gheorghe Matei, se ameninţă reciproc cu descinderi ale DNA, în cazul lucrărilor derulate de primărie.

"Domnul Matei să nu uite că oricând poate apărea DNA la primăria Râmnicului, mai ales că procurorii cunosc deja drumul, de pe vremea lui Gutău (Mircia Gutău, fost primar, n.r.) şi a lui Frâncu (Emilian Frâncu, alt fost primar, n.r.). Matei are destule schelete în dulap, dar faptul că a plătit 15.000 de euro nu ştiu cărei firme care să facă un audit în urma căruia au fost trecute numai tâmpenii cu privire la mandatul meu, a depăşit măsura", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, deputatul Romeo Rădulescu, fost primar al Râmnicului, până în anul 2012.

"Apare acolo că aş fi acordat contracte prin atribuire directă de peste 2 miliarde de lei. Păi, se puteau uita foarte bine pe SEAP şi vedeau lucrările scoase la licitaţii. În cazul Zoo, în cazul lucrărilor la gară şi în multe alte cazuri. Din ce bani au plătit acest audit? DNA ar putea verifica, însă, la actuala conducere a primăriei, cum de toate contractele atribuite sunt în valoare de 14.999 euro, adică sub pragul de 15.000 cât se cere pentru licitaţii. Nu e târziu să se facă un pic lumină pe unde toarnă beton firma domnului primar interimar", a completat Rădulescu.

Miliarde bune date de Rădulescu firmelor de casă!

Primarul interimar al municipiului, Gheorghe Matei, l-a invitat pe Rădulescu să înceteze cu aceste acuzaţii pentru a nu provoca "interesul DNA cu privire la mai multe contracte ale primăriei de până în 2012". "Parcul Zăvoi şi multe alte contracte date pe miliarde bune unor firme de casă ale lui Rădulescu ar putea fi lămurite de instituţiile competente ale statului. Eu nu aş împărţi fluturaşi prin oraş, în locul domnului Rădulescu, ci aş tăcea din gură pentru a nu stârni mai mult interesul crescut al celor de la DNA", a spus Matei.

În urmă cu o săptămână, PDL Râmnicu Vâlcea a început o campanie de strângere de semnături pentru a forţa guvernul să declanşeze procedura alegerilor parţiale pentru fotoliu de primar al municipiului, rămas vacant, la începutul lunii aprilie, după condamnarea definitivă la 4 ani închisoare a fostului edil, Emilian Frâncu. În prezent, primăria este condusă de fostul viceprimar, social-democratul Gheorghe Matei, desemnat prin vot drept primar interimar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe