Firma guvernatorului BNR Mugur Isărescu a făcut profit de 105.600 de euro în 2012

luni, 12 mai 2014

Ponta: "Isărescu plăteşte taxe mai mari pentru că are profit mai mare"

Firma Mar SRL deţinută de guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi familia sa a înregistrat în 2012 un profit net de 470.779 de lei (105.650 de euro),  în creştere cu 20% faţă de nivelul din 2011, arată datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Potrivit zf.ro, compania, care deţine aproximativ 40 de hectare de vie la Drăgăşani în judeţul Vâlcea, a avut în 2012 o cifră de afaceri de 2,68 mil. lei (0,6 mil. euro). Cu aceste rezultate, Mar SRL este un jucător de talie mică din industria vinului însă tot mai multe astfel de crame (care deţin câteva zeci de hectare de viţă-de-vie) apar în ultima perioadă. Vinurile produse la Drăgăşani şi vândute sub brandul Casa Isărescu se poziţionează pe segmentul premium de preţ.

Isărescu a declarat marţi că într-un singur trimestru a achitat, în calitate de antreprenor, impozite de 3 miliarde de lei, susţinând că fiscalitatea în România este mai împovărătoare decât în urmă cu doi ani.

"Nu mi-am schimbat părerea că este greu să faci afaceri în România. Mi se pare chiar mai greu. Parcă nu s-a uşurat. Într-un trimestru am plătit 3 miliarde de lei vechi către stat. Mi se pare chiar prea mult, poate că este o percepţie şi poate că sunt subiectiv. Dar nici chiar aşa. Una-două, ba impozit pe aia, ba pe profit, poate ne uşurează acum cu profitul neinvestit. Când mi-a zis cât trebuie să plătească firma impozitul pe profit aproape că i-am închis telefonul în nas contabilului", a afirmat marţi guvernatorul Mugur Isărescu.

Ca reacţia la declaraţiile guvernatorului, premierul Victor Ponta a explicat că Isărescu plăteşte taxe mari la stat pentru că firma la care este acţionar are profit mai mare.

"Domnul Isărescu spune că plăteşte taxe mai mari pentru că are profit mai mare, că nu s-a schimbat, după cum ştiţi, nici cota unică de 16 la sută, nu s-a schimbat nicio altă taxă care priveşte mediul de afaceri. Are profit mai mult, cum de altfel au toate companiile din România şi atunci, sigur, 16 la sută când e profitul mai mare acesta-i un semn bun, că merge şi afacerea domnului Isărescu şi a celorlalţi. Ceea ce spunea domnul Isărescu, şi-i mulţumesc pentru sprijin, este faptul că trebuie să ne batem pentru cele două măsuri importante şi anume scutirea de impozit a profitului reinvestit şi aceasta este deja adoptată, intră în vigoare de la 1 iulie şi cealaltă este reducerea contribuţiei la asigurări sociale cu cinci puncte procentuale", a afirmat Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe