Concursul de Pian „Irina Șațchi” ediția a VII-a

joi, 8 mai 2014

 

Organizat de Asociația Culturală „Irina Șațchi” în parteneriat cu Liceul de Arte „Victor Giuleanu”, Filarmonica „Ion Dumitrescu” și Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Concursul de Pian „Irina Șațchi” a tras cortina sâmbătă seara, 3 mai 2014, pe scena filarmonicii la Concertul Laureaților.

Cu acest prilej, juriul format din pianistul concertist Viniciu Moroianu – Președinte, prof.univ.dr. Lavinia Coman (Universitatea Națională de Muzică București), conf.unic.dr. Corina Ibănescu (Universitatea Transilvania – Facultatea de Muzică, Brașov), lect.univ.dr. Carmen Enescu (Universitatea Națională de Muzică București) și prof.dr. Camelia Pavlenco (București) au înmânat premiile pentru fiecare secțiune și categorie.

Seara a fost încununată de anunțarea câștigătorului Marelui Premiu „Irina Șațchi” în valoare de 1000 de euro oferit de Rotary Club Râmnicu Vâlcea către pianistul Florin Mantale. Câștigătorul ediției VII are 17 ani și este elev la în clasa a XI-a la Colegiul Național de Arte „Octav Băncilă” din Iași la clasa profesoarei Claudia Alexe. Pe lângă Marele Premiu, lui Florin Mantale i-a fost acordat și un Premiu Special pentru „Interpretarea unei lucrări din muzică românească” oferit de prof.univ.dr. Lavinia Coman de asemenea o lucrare de artă ca trofeu al concursului semnată de artistul plastic Camelia Pavlenco.

Ne-am bucurat de un nivel pianistic ridicat al participanților cărora li s-au oferit premii în bani și premii speciale, trofee create în Atelierul de Ceramică de la Horezu al familiei Mihaela și Ion Paloși, diplome, insigne, cd-uri și afișe. O prezență cu tradiție la Concursul de Pian „Irina Șațchi” este Editura Muzicală „Grafoart” cu stand de carte și partituri.

Vă așteptăm la următorul Concurs de Pian „Irina Șațchi” care se va desfășura între 24 – 26 aprilie 2015, atunci când Florin Mantale, câștigătorul din acest an, va fi invitat să deschidă noua ediție cu un recital de pian. Până atunci mulțumim tuturor participanților, părinților, profesorilor, partenerilor și sponsorilor! Spor la studiu!

 

Izabela Cernătescu

Asociația Culturală „Irina Șațchi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe