De ce nu trebuie să o votăm pe Claudia Benchescu

duminică, 4 mai 2014

Campania pentru alegerile europarlamentare a debutat anemic în județul Vâlcea. Este normal sa fie așa, având în vedere lipsa mizei la nivel local. Politicienii vâlceni nu prea sunt interesați să se implice în vreun fel în această campanie. Bucureștiul a aruncat în lupta pentru Parlamentul European persoane mai mult sau mai puțin cunoscute în provincie. Oamenii din județe sunt revoltați de tupeul șefilor de la București care le-au solicitat imperativ să se implice financiar și propagandistic în campania pentru alegerile europarlamentare. Organizațiilor județene li se cere să tipărească afișe, să plătească bannere pentru smecherii de la București care au arici în buzunare. Viitorii europarlamentari vor câștiga într-un mandat aproape UN MILION DE EURO, în aceste condiții ar trebui să bage mâna adânc în buzunar și să-și achite toate cheltuielile de imagine, inclusiv cele de la nivelul județelor.

Toate partidele au băgat la înaintare, pe liste, și persoane de calitate îndoielnică. Spre exemplu, de 2-3 luni, își plimbă fizicul prin Vâlcea o tânără pe numele ei Claudia Benchescu, candidat al PNL pe Regiunea Sud-Vest. Principala calitate a acestei domnișorici: aceea că este prietena lui Mihai Voicu, un lider al PNL. În rest, nu a auzit nimeni de Claudia Benchescu! Poate o știau ai ei, din partid. Poate! „Catindata“ liberală se fâțâie de colo-colo prin localitățile din Oltenia, face poze cu activul de partid liberal, cu primarii galbeni, cu președinții de filiale. „Se face că face campanie!“ - cum observa zilele trecute un localnic mai mucalit din Galicea. Chiar așa, care sunt calitățile domnișoarei Claudia Benchescu, ce o recomandă pe această tânără să ne reprezinte, pe noi, pe vâlceni, în Parlamentul European? Este vreo inteligență sclipitoare, vreun geniu neînțeles al politicii naționale sau doar logodnica lui Mihai Voicu, prietenul președintelui PNL, Crin Antonescu? Vrem și noi să știm, să votăm în cunoștință de cauză! Poate știe domnul deputat Cristian Buican, care se pozează alături de prietena lui nenea Voicu prin comunele liberale vâlcene.

Nici celelalte partide nu fac excepții pozitive, cei mai mulți candidați fiind impuși la vârful listelor pe criterii de rudenie, clientelism, nepotism, fripturism și așa mai departe. Președintele PSD, Victor Ponta, își baga din nou nevasta în Parlamentul European, pe Daciana Ponta (fostă Sârbu), liberalul Crin Antonescu își catapultează consoarta pe un fotoliu călduț de europarlamentar, până și simpaticul „șoricel“ Dan Diaconescu își instalează directoarea de programe de la OTV pe un loc eligibil. Așa că, toți sunt o apă și un pământ, iar alegătorului român nu-i rămâne altceva de făcut decât să stea acasă...

Tiberiu Pîrnău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe