KPMG: Polita de asigurare de 10 milioane de euro depusa de Oltchim la ASTRA Asigurari nu confirma un eveniment asigurat

joi, 1 mai 2014
 Dosarul de despagubire inaintat de administratorii judiciari ai Oltchim S.A (in insolventa) nu indica un eveniment asigurat, produs in intervalul asigurat si care sa descrie si sa cuantifice vreunul dintre prejudiciile acoperite de polita de asigurare a raspunderii civile emisa de ASTRA SA, spune administratorul special al Societatii Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A., KPMG Advisory SRL. Oltchim ar fi avut incheiata la Astra o polita de asigurare de raspundere profesionala pentru managerii sai, care prevede ca asiguratorul plateste in caz de culpa manageriala constatata un maxim de 10 de milioane de euro, a declarat pentru HotNews.ro Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim.

Reprezentantii KPMG spun ca cererea s-a intemeiat pe analiza facuta de administratorii judiciari cu privire la cauzele care au condus la starea de insolventa a Oltchim. "Polita nu acopera - potrivit art. 6.7, lit. g., prejudicii -decurgand din/bazate pe/atribuibile sau implicand direct sau indirect performantele profesionale ale Asiguratului ori pierderi financiare provocate prin neatingerea obiectivelor propuse prin planul de afaceri al Companiei, contractul de administrare ori management sau ca urmare a insolvabilitatii Companiei. In interesul tuturor partilor, in calitatea noastra de administrator special al ASTRA SA, am solicitat in repetate randuri detalii privind titlul executoriu sau alt document echivalent din care sa reiasa raspunderea civila a conducerii, precum si intinderea daunei cauzate. Ca raspuns la solicitarile noastre, administratorii judiciari ai Oltchim SA insista ca raportul intocmit de ei este documentul necesar si suficient pentru aceasta, contrar prevederilor legale. Din dorinta de a clarifica situatia, am analizat din proprie initiativa dosarul de insolventa al Oltchim cu scopul de a determina daca administratorii judiciari au initiat si, eventual, au finalizat o actiune de atragere a raspunderii conducerii Oltchim in conformitate cu prevederile Legii 85/2006 privind insolventa. In urma analizei, nu am reusit sa identificam o astfel de actiune si pe cale de consecinta vreun drept de creanta castigat de Oltchim SA impotriva membrilor organelor de conducere acoperiti de polita", spun reprezentantii KPMG.

Polita de raspundere civila a unor membri din organele de conducere ale Oltchim SA a fost emisa de Astra in iunie 2012 pentru o perioada de un an si prevede o limita de raspundere de 10 milioane EUR, fiind reasigurata in proportie de 100% de catre un reasigurator cu rating A acordat de o agentie de rating internationala.
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis deschiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala a companiei ASTRA SA. In calitate de administrator special, KPMG, conform deciziei ASF si in baza prevederilor legale, contribuie la re-echilibrarea parametrilor financiari ai societatii de asigurare ASTRA, astfel incat toate drepturile asiguratilor sa fie protejate corespunzator. KPMG a pus la dispozitie o echipa specializata de profesionisti in asigurari, finante, fiscalitate, avocatura, actuariat si specialisti in tehnologia informatiei pentru a duce la indeplinire mandatul primit in conditiile legii.

de DP     HotNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe