Dezastru în Vâlcea. Un râu ieşit din matcă a inundat 30 de gospodării

joi, 1 mai 2014

Râul care traversează comuna vâlceană Şuşani a ieşit din matcă şi a inundat toate gospodăriile situate în albia majoră a acestei ape, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

„Este vorba de nu mai puţin de 30 de gospodării, adică toate care se află situate în albia majoră a râului Beica. Au fost apele destul de mari pe râul Beica, de regulă un râu cu un debit redus. Râul, care traversează aproape toată comuna, a ieşit din vad, fiind inundate curţile, grajduri şi anexele gospodăriilor din sudul localităţii, dar fără să intre în case. Au fost afectate doar curţile şi fântânile. Serviciul de permanenţă de primărie lucrează în acest sens pentru a îndepărta rezultatele acestei revărsări", a precizat Popescu.

Primăria Şuşani a trimis în zonă un buldo-excavator cu care s-au curăţat şanţurile care erau pline cu gunoaie, iar unde podurile erau mai jos, acestea au fost luate ca să fie dat drumul la apă.

Citeşte şi: TRAGEDIE în Teleorman. Un cioban luat de VIITURĂ a murit în timp ce încerca să salveze oile

Totodată, primăria desfăşoară un proces de dezinfectare a fântânilor care erau pline cu apă. Reprezentanţii DSP au adus cloramină pentru a se curăţa fântânile publice.

Potrivit unui bilanţ, prezentat de Instituţia Prefectului Vâlcea, precipitaţiile din ultimele zile au afectat jumătate din localităţile judeţulului, înregistrându-se inundaţii, eroziuni, alunecări de teren care au afectat platformele drumurilor judeţene şi naţionale.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/dezastru-in-valcea-un-rau-iesit-din-matca-a-inundat-30-de-gospodarii_141977.html#ixzz30S5hVHRc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe