CJ Vâlcea a aprobat planul de măsuri propus de conducerea SC CET Govora SA, privitor la plata datoriilor de către SC Oltchim SA

joi, 17 aprilie 2014

Multe discuţii aprinse şi dezbateri au fost joi, 17 aprilie, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea la punctul referitor la prezentarea solicitării societăţii CET Govora în privinţa plăţii datoriilor Combinatului Chimic existentă la sfârşitul anului trecut. În sala de şedinţe au mai fost prezenţi, pentru a aduce unele lămuriri suplimentare, directorul general al CET Govora, Mihai Bălan, şi directorul general adjunct al Oltchim, Victor Avram. În deschiderea dezbaterilor, preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, a anunţat că în ultimele zile au avut loc mai multe runde de negocieri între conducerile celor două societăţi şi că, în urma acestor discuţii, s-a convenit un plan de măsuri în 8 puncte prin care Oltchim se angajează să plătească datoriile curente şi o parte din obligaţiile mai vechi la aburul industrial şi la energia electrică livrată de CET Govora. Toate aceste propuneri au fost aprobate în şedinţa Consiliului de Administraţie al CET Govora din data de 15 aprilie, urmând ca la sfârşitul acestei luni să se analizeze în detaliu dacă Oltchim respectă graficele de plată a datoriilor către CET Govora.

Unii dintre consilierii judeţeni au spus că CET Govora face din nou un „cadou” Oltchim, că este pentru a „n”-a oară când societatea din subordinea CJ Vâlcea face concesii Oltchimului. Preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, a făcut apel la consilierii judeţeni să înţeleagă situaţia grea existentă pe Platforma Industrială şi să mai acorde un termen scurt Combinatului Chimic ca să plătească debitele, în perspectiva că la mijlocul lunii mai se va realiza privatizarea Oltchim şi noul investitor va veni cu capital din care să se achite şi datoriile către CET Govora. În finalul discuţiilor din cadrul şedinţei CJ Vâlcea, preşedintele Ion Cîlea a anunţat că supune la vot planul de măsuri propus de Consiliul de Administraţie al CET Govora, cu toate că pe ordinea de zi era trecută ca „informare” şi nicidecum proiect de hotărâre. Acest lucru a atras nemulţumirea consilierilor judeţeni de la PNL şi PDL, care au anunţat că nu votează un material care nu are un caracter de proiect de hotărâre, aşa cum prevede legea. Însă, preşedintele Ion Cîlea a forţat mâna şi a decis să supună totuşi la vot punctul denumit pe ordinea de zi „Prezentarea solicitării societăţii comerciale CET GOVORA Râmnicu Vâlcea referitoare la plata datoriilor societăţii comerciale Oltchim, existentă la data de 31 decembrie 2013”. Surpriză, deşi consilierii judeţeni ai PDL au vociferat în timpul dezbaterilor, la vot au ridicat mâna alături de cei de la PSD, UNPR şi PP-DD. Numai cei de la PNL s-au abţinut de la vot. În aceste condiţii, se mai dă un „respiro” de cel mult o lună societăţii Oltchim, asta până la momentul organizării privatizării Combinatului Chimic anunţat de Ministerul Economiei.

(Petre Coman)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe