Vâlcea e iar prima! » Colegiul Tehnic Energetic Rm. Vîlcea a cîştigat campionatul naţional la handbal al liceelor!

marți, 15 aprilie 2014

Antrenoarele echipei oltene sînt fostele componente ale "naţionalei" României, Victorina Bora şi Luminiţa Huţupan Dinu. Oltchim a murit, dar Vîlcea încă mai respiră handbal.
 La Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, disputată la Baia Mare, de fapt, campionatul liceelor la handbal feminin, victoria a revenit Colegiului Tehnic Energetic din Rm. Vîlcea.

Era de aşteptat, pe undeva, avînd în vedere că la acest liceu învaţă toate componentele de la Centrul Naţional de Excelenţă, de la Rm. Vîlcea. Numai că, pînă acum, deşi şi în anii precedenţi Vîlcea a venit cu jucătoarele de la "Centru", e prima dată cînd se impune!

Victo şi Huţu antrenoare
Echipa din Vîlcea a avut pe banca tehnică două nume mari ale handbalului românesc: fostul pivot al "naţionalei" României, Victorina Stoenescu Bora, şi cel mai bun portar din toate timpurile, Luminiţa Huţupan Dinu. "Meritul e total al fetelor. Ele veneau după un cantonament obositor la loturile naţionale, după un program extrem de aglomerat, dar au găsit resurse să se motiveze şi să joace la un nivel foarte bun", a declarat Luminiţa Huţupan Dinu. "Şi-au respectat valoarea. Fac parte dintr-o generaţie foarte bună, o generaţie care ar putea cîştiga medalii la competiţii importante", a adăugat Victorina Bora.

Victorii la scor
Echipa din Vîlcea a cîştigat lejer toate meciurile. În grupe a trecut cu 39-16 de Colegiul Alimentar Industrial "Elena Doamna" Galaţi, cu 40-18 de Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" Slobozia şi cu 36-17 de LPS Roman. În semifinale, Colegiul Tehnic "Anghel Saligny" din Baia Mare a pierdut cu 19-34 în faţa vîlcencelor, iar în finală, Energeticul a trecut cu 27-21 de Şcoala 181 Bucureşti. "M-am mirat să aflu că Vîlcea nu a cîştigat niciodată pînă acum. Anul trecut a jucat finala, dar a pierdut-o în faţa aceleiaşi şcoli din Bucureşti", a menţionat Victorina Bora. Antrenoare la Centrul de Excelenţă de la Vîlcea, ea spune că "victoria e cu atît mai importantă cu cît noi am fost singura echipă care nu am folosit handbaliste născute în 1995, ci doar mai mici, născute în 1996 şi 1997".

Vîlcencele au obţinut şi două din trei premii individuale: cea mai tehnică jucătoare - Daniela Corban, cel mai bun portar - Isabela Paşca. Golgeterul turneului a fost Loredana Vîrtic, de la LPS Roman, echipa care a trecut în finala mică de formaţia din Baia Mare. (Marian Ursescu - gsp.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Vâlcea e iar prima! » Colegiul Tehnic Energetic Rm. Vîlcea a cîştigat campionatul naţional la handbal al liceelor!”

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe