În Spania doctorii nu sunt la nivelul medicilor din judeţul Vâlcea

duminică, 6 aprilie 2014

 

Este cunoscut faptul că majoritatea românilor care trăiesc şi lucrează în ţări străine preferă să vină în România să îşi rezolve problemele legate de stomatologie, atunci când au nevoie, deoarece, în ciuda preţurilor care par piperate pentru cei care trăim aici. Am cunoscut oameni care au încredere în doctori români şi care regretă tratamentele făcute în ţări străine .

Pe Dorel Truşcă l-am găsit recent  într-un salon al secţiei de GASTROENTEROLOGÍE a Spitalului de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea.

A împlinit 54 de ani,este de loc din comuna Budeşti dar locuieşte de 10 ani în Spania. ,,Acum stau în Stremadura , la 150 de km de Portugalia, dar am umblat prin toată Spania. Am lucrat mai ales în agricultură şi pomicultură dar am fost şi şofer, mecanic, grădinar, paznic. M-am obişnuit acolo. Am doi copii. Cu mulţi ani în urmă am absolvit Licelul Energetic din Râmnicu Vâlcea. Ai mei nu au avut posibilităţi să mă dea la carte mai departe aşa că am început să muncesc. În timp însă totul se prăbuşea aici şi salariile erau din ce în ce mai mici. Am ales să plec în Spania unde pot sta într-o casă elegantă, decentă, unde obţin un venit care îmi permite să am un concediu pe an, am văzut mare parte din Europa, însă din păcate am contactat o boală pe care cei de acolo mi-au agravat-o nereuşind să pună un dioagnostic corect. Mi-au dat fel de fel de medicamente. Nu mai puteam însă de dureri. Aici s-a constatat că am şase răni deschise pe stomac. Mă simt ceva mai bine după tratamentul de aici. Toţi cunoscuţii mei mi-au spus să vin în ţară să îmi rezolv problema pentru că aici sunt medici buni chiar dacă medicamentele costă mult în farmacii faţă de venitul populaţiei. Am venit şi sper să mă vindec pentru că într-adevăr doctorii de aici sunt specialişti. Vreau să mulţumesc tuturor infirmierelor, asistentelor şi medicilor de la această secţie.,, spune Dorel Truşcă , un om simplu din Budeşti care îngrijeşte florile, pomii şi grădinile spaniolilor dar care este dezamăgit că nu poate trăi decent în ţara sa…,, regret că în ţara noastră nu există şanse pentru ca măcar copii mei să aibă locuri de muncă şi locuinţe.,”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe