În pragul sărbătorilor de Paşte, Vama Vâlcea a raportat confiscarea a 22 tone de ceară

duminică, 30 martie 2014

 

În data de 5 martie 2014, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Interior Valcea au reţinut în vederea confiscării peste 22 de tone de ceară pentru lumanari, preparată cu acid stearic. Autoritatea vamală a sancţionat agentul economic cu o amendă contravenţionale în sumă de 6.000 lei. In data de 05 martie 2014 inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Interior Valcea, in baza analizei de risc, au procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra unui autocamion care transporta din Iran ceara pentru lumanari preparata cu acid stearic.

Ca urmare a controlului de specialitate, inspectorii vamali au retinut marfurile transportate, fiind prelevate probe pentru stabilirea de catre Laboratorul vamal central a felului marfurilor si a pozitiei tarifare a acestora.

Avand in vedere ca in urma analizelor efectuate a rezultat ca marfurile importate au o alta incadrare tarifara decat cea declarata si ca aceasta pozitie tarifara face obiectul restrictiilor pe care Uniunea Europeana le-a stabilit prin Anexa IV la Regulamentul (CEE) 267/2012 al Consiliului din 23 martie 2012 privind masuri restrictive impotriva Iranului, a fost emis process-verbal de contraventie in data de 26.03.2014, intreaga cantitate de marfa a fost confiscata de autoritatea vamala, agentul economic fiind sanctionat contraventional cu o amenda in suma de 6.000 lei, in conformitate cu prevederile art. 653 litera h din H.G. 707/2006 privind Regulamentul de aplicare a Codului Vamal al Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe