USG - Ciech Chemical Group se concentrează pe continuarea restructurării profunde și demarează investiții noi

joi, 27 martie 2014

Comunicat de presă

Rezultatele financiare ale Grupului Ciech Chemical, pentru anul 2013
• Creștere a valorii, ca urmare a schimbărilor.
• In Romania, USG - Ciech Chemical Group  se concentreaza pe continuarea restructurarii profunde  si demareaza  investitii
Strategia implementată  de Ciech Chemical Group a constat în concentrarea pe sectoarele de soda și produse organice și a permis Grupului să atingă un profit net de 39 de milioane PLN, comparativ cu 438 milioane PLN pierderi în 2012.
Ca urmare a scăderii veniturilor din vânzări, a scazut și nivelul costurilor de operare ( veniturile au scăzut cu 20%, costurile cu peste 23%), EBITDA normalizat a crescut cu 5,3%, inclusiv în sectorul cheie, soda, cu peste 10%.

Consiliul de Administrație a redus debitul net cu circa 18% (comparativ cu 2012) la aproximativ 1,2 miliarde PLN  iar debitul net la rata normalizată EBITDA a scăzut de la 3,5 la 2,7.
“În 2013 s-au văzut primele efecte ale măsurilor de restructurare și reorganizare. Având în vedere faptul că ne confruntam în continuare cu creșterea competiției externe, nu putem să ne culcăm pe lauri și, în consecință, vom continua să implementam aceste măsuri. Vom începe sau vom continua un număr de investiții care ne vor permite să ne menținem pozitia de lider în termen de costuri. Nivelul crescut de datorii și situația nesigură a piețelor din est, unde am vrut să ne extindem vânzarile, sunt câteva dintre riscurile la care este supusă activitatea noastră”, a spus Dariusz Krawczyk, Președintele Consiliului de Administrație al Ciech
In Romania 2013 a insemnat anul unor restructurari importante, tinta companiei fiind aceea de a reduce pierderile la zero. In acelasi timp, pentru a isi asigura viitorul, USG a pregatit terenul pentru noi investitii. Investitia se refera la un nou calcinator si instalatiile adiacente, fiind de aproximativ 10 milioane de euro. Programata pentru doi ani, va putea asigura cresterea productiei de la 430.000 tone de soda pe an la aproximativ 500.000 t de soda/an.
Pentru a asigura flexibilitate in planurile de management si implementarea investitiilor, USG a facut o oferta de rascumparare a actiunilor de pe piata. Oferta este deschisa pana pe 9 aprilie, ultimul actionar care mai trebuie sa decida in sensul vanzarii participatiei fiind Consiliul Judetean Valcea.
“Trebuie sa ne concentram pe flexibilitatea deciziei de management si pe asigurarea conditiilor pentru un imprumut bancar. Fara investitie nu vom putea sa ne asiguram activitatea pe termen lung, intrucat vindem tot ce producem acum si nu este suficient pentru a ne acoperi costurile. Am progresat dar mai avem un drum lung ”- a spus Witold Urbanowski, Director general al USG.

 Ciech Chemical Group este unul dintre liderii pieței chimice europene, incluzând peste 30 de companii.
Deține o structură de productie bine dezvoltată și o rețea comercială în Polonia și Europa. Principalele produse ale Grupului sunt : soda (al doilea producător din Europa), bicarbonat de sodiu, sare, fertilizatori, ierbicide, chimicale, rașini epoxy si polyester și alte produse chimice organice care sunt utilizate în industria sticlei, a mobilei, chimică, construcții și agricultură. Cu venituri anuale de aproximativ 4 miliarde de zloți, Grupul Ciech Chemical se numară printre primele 50 de companii din Polonia. Din Februarie 2005 Ciech SA a fost listata la Bursa din Varsovia. Cei mai mari acționari sunt: Trezoreria Statului (38.72% din acțiuni și drepturi de voturi în Adunarea Generala), Fondul  Deschis de Pensii, PZU Zlota Jesien (9.2%), Fondul Deschis de Pensii ING ( 8,54%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe