În atenția cârcotașilor care doresc FALIMENTUL JUDEȚULUI VÂLCEA: Miniera Berbești va fuziona cu CET Govora!

marți, 25 martie 2014

Preşedintele Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia, Gabriel Dumitraşcu, a declarat la ZF Power Summit, eveniment organizat de Ziarul Financiar, că listarea Complexului Energetic Oltenia va avea loc după externalizarea unor cariere. De asemenea, printre invitaţii ZF Power s-a numărat şi managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, Daniela Lulache (Nuclearelectrica) şi şeful Consiliului de Supraveghere de la Hidroelectrica, George Cristodorescu.

Laurentiu-Ciurel07-cmk

Dacă planurile privind listarea Hidroelectrica sunt periclitate de reintrarea în insolvenţă, Gabriel Dumitraşcu, şeful direcţiei de privatizare din cadrul Departamentului pentru Energie, spune că în ceea ce priveşte celelalte planuri ale statului, anume vânzarea unui pachet majoritar din Electrica şi a unei participaţii minoritare din Complexul Energetic Oltenia (CEO), lucrurile merg înainte, iar companiile vor fi restructurate anterior listării, relatează publicaţia de specialitate. Dumitraşcu a făcut referire la divizarea CEO, adică la externalizarea carierelor Berbeşti şi Husnicioara şi fuziunea acestora cu CET Govora şi RAAN.

Electrica, în grafic

Gabriel Dumitraşcu spune că pentru Electrica planurile au rămas neschimbate: „Cu Electrica suntem în grafic, suntem în faza în care încă mai aplicăm câteva măsuri de restructurare pentru a defini corect perimetrul IPO-ului. Cea mai importantă dintre ele este o separare a participaţiilor minoritare la societăţile deja privatizate. Electrica este o companie care are un business definit foarte limpede în percepţia investitorilor, furnizează şi distribuie energie, nicidecum nu administrează participaţii la alte societăţi“, a arătat Dumitraşcu.

Berbeşti şi Husnicioara, separate de CEO

În ceea ce priveşte Complexul Oltenia, reorganizarea priveşte transferul unor cariere de la companie la două termocentrale integrate în alte societăţi, care sunt consumatorii cărbunelui respectiv, mai relatează ZF.  Astfel, cariera Berbeşti va fi integrată în CET Govora, iar cariera Husnicioara va fi preluată de Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN).Totuşi, listarea companiei pe bursă, programată tot pentru această vară, va întârzia câteva luni, din iunie în septembrie, deoarece este necesară reevaluarea rezervelor de cărbune. (gorj-domino.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe