Vâlceni, nu-i mai alimentați electoral pe „guzganii rozalii“!

duminică, 23 martie 2014

• Romeo și Gigi, frați de cruce, în orașul subteran!

Liniștea de dinaintea furtunii electorale a cuprins micuța noastră urbe. Nici măcar edilul Emilian Frâncu nu mai are speranțe, că va fi achitat în dosarul de corupție de către judecătorii de la Curtea de Apel București. Marea dilemă este: câți ani de închisoare va primi sau, în cel mai fericit caz, dacă va primi o pedeapsă cu suspendare. Ultima variantă este foarte, foarte incertă!

După cum s-au derulat lucrurile în justiția română în ultimii doi ani, soarta lui Emilian Frâncu este pecetluită: va primi minim trei ani de închisoare cu executare! Punem pariu?! Uniunea Europeană monitorizează cu maximă atenție procesele de corupție din România în care sunt implicați funcționari și aleși de prim rang.

În cazul Frâncu, procurorii Direcției Naționale Anticorupție și-au făcut treaba ca la carte. La dosar există probe beton! Fostul primar Mircia Gutău a fost condamnat pe probe subțiri în comparație cu actualul dosar. Ideea este că Emilian Frâncu nu va mai fi primar începând cu data de 27 martie! Există toate premisele să gândim așa. Faptul că Emilian Frâncu și-a luat concediu înainte cu 10 zile de acest ultim termen al procesului, din dorința de a-și petrece ultimele zile în libertate alături de familie, spune foarte multe despre (ne)vinovăție.

Așadar, din data de 27 martie se declanșează campania electorală cu surle și trâmbițe în municipiul Râmnicu Vâlcea. Deja oștile politice au început să-și încordeze mușchii. Gigi Matei de la PSD a scos de la sertar documente compromițătoare despre principalul contracandidat – Romeo Rădulescu (PDL). Gigi a început să le sifoneze ziariștilor contractele de reprezentare juridică încheiate de Rădulescu, în perioada când era primar, în valoare de zeci de mii de euro. Avocații au încasat banii dar nu au câștigat nici un proces! Există posibilitatea ca și în această situație să fi existat „parandărătul“. Să nu uităm cazurile care atârnă greu de „coada“ lui Romeo Rădulescu: Asfalt Tango Delta ACM și Vopsea Stradală Anduna Imob!

Adevărul este că la aceste alegeri anticipate, vâlcenii nu prea au pe cine să voteze. Nici Gigi - PSD nu este un sfânt! S-a înfruptat de-a lungul anilor cu vârf și îndesat din banul public. De la Primăria Râmnicu Vâlcea, de la Administrația Bazinală Olt și de la alte primării. Este foarte clar de ce dorește Matei să ajungă primar, nu să le facă vreun bine locuitorilor din municipiu, nu are vocație de edil dezinteresat. Omul este înfometat de Putere și „cașcaval“! Romeo și Gigi sunt frați de cruce din acest punct de vedere. Singura diferență este că Romică suferă de aroganță incurabilă iar Jiji nu are nasul în vârful prăjinii. În aceste condiții, alegătorii sunt în ipostaza cetățeanului turmentat: „Eu cu cine votez?“

Liberalii sunt în corzi și se chinuie să-și revină. Cristi Buican se străduiește să-l convingă pe Dan Nițu să candideze și invers. E un joc oarecum pervers din ambele direcții. Dacă ar avea sânge în instalații ar candida Buican, cam așa e corect. Dar de unde atâta sânge? Poate că Bogdan Pistol este omul providenția al PNL-ului! De data aceasta ar putea să candideze cu șanse reale la fotoliul de primar al Râmnicului!

Nu trebuie pierdută din vedere oportunitatea PPDD-ului de a-și juca șansa la aceste alegeri anticipate! O persoană tânără, onestă, cu notorietate, neangajată politic până acum, cu sprijin puternic din zona oamenilor de afaceri vâlceni, ar putea să dea toate calculele peste cap. Jocul nu este închis, se poate întâmpla orice. Așadar, „așteptați-vă la ce vă așteptați mai puțin!“

Tiberiu Pîrnău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Vâlceni, nu-i mai alimentați electoral pe „guzganii rozalii“!”

  1. Alt hot Nitu mai hot ca toti hoti,uitati-va cum ne-a bagat rapid mana in buzunare trecand rapid echipa Damila Maciuca,in locul CSM-ului fruandu-i numele si si istoricul,asa fac toti parlamentari cum ajung pe cai mari cum cauta sa se imbogateasca asa si cu Nitu "Salvatorul judetului" Totul este decat figuratie de prost gust pt a pacali opinia publica.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe