Promovarea e departeee! CSM Râmnicu Vâlcea învinsă de Metalul Reşiţa!

duminică, 23 martie 2014

Victorie mare pentru Metalul Reşiţa, sâmbătă, când pe propriul teren, rosso-nerii au învins lideră CSM Rm. Vâlcea cu 1-0 şi şi-au adăugat în cont trei puncte extrem de preţioase. Soarta partidei din Valea Domanului s-a decis în repriza secundă, în urma unui penalty transformat de Stoica.

În Liga secundă la fotbal, lupta pentru locurile din play-off devine din ce în ce mai serioasă. Etapa cu numărul 18 a programat, la Reşiţa, întâlnirea dintre formaţia locală Metalul şi lideră seriei a II-a, CSM Rm. Vâlcea. Un adevărat derby al rundei, foarte important pentru ambele formaţii.

Vâlcenii sperau să-şi consolideze poziţia, în timp ce rosso-nerii reşiţeni aveau mare nevoie de victorie pentru a se menţine în plutonul fruntaş. Miza partidei şi-a pus amprenta pe joc, prima repriză a întâlnirii din Valea Domanului fiind destul de săracă în ocazii la cele două porţi. Echipa vâlceană a avut o prima şansă mare de gol în minutul 35, prin Deaconescu, însă tabela a rămas neschimbată graţie paradei salvatoare a portarului Zimmermann. Replica gazdelor a venit cu două minute înainte de pauză, când şutul de la distanţă al lui Daniel Opriţa a fost deviat în corner de goalkeeperul Matache.

Debutul reprizei secunde a consemnat un joc ceva mai spectaculos, cu două ocazii vâlcene irosite de Tănasă, în minutul 57, şi de N'Kongue, care n-a reuşit să profite în minutul 59 de o ieşire hazardată a lui Zimmermann. De cealaltă parte, Metalul a ripostat prin Vasile, al cărui şut de la circa zece metri a fost respins în extremis de portarul Matache. La fel de inspirat a fost şi omologul Zimmermann, la lovitura de cap a lui Ciprian Tănasă. Soarta jocului avea să se decidă în minutul 68, în urma unui penalty obţinut de acelaşi Octavian Vasile şi transformat de Adrian Stoica.

„Dacă e să ne luăm după ocazii, ar fi trebuit să fi 3-0 pentru noi, dar, când ratezi, ocaziile se răzbună. O greşeală individuală mare, pe care am făcut-o în repriza secundă. Consider că am controlat jocul în totalitate, din minutul unu, până în minutul 90. Am dat o singură şansă gazdelor şi au profitat de ea. Îi felicit pe băieţii mei pentru felul în care au jucat. Sunt un pic trist, pentru că am scăpat victoria printre degete. Erau trei puncte uriaşe pentru noi, dacă reuşeam să câştigăm. Avem marele avantaj că mai avem multe meciuri de jucat în play-off, când alte echipe mai au un meci sau chiar niciunul. Condiţia este să şi câştigăm aceste meciuri“ a afirmat Claudiu Niculescu, antrenorul vâlcenilor.

La rândul său, antrenorul reşiţenilor spune că a întâlnit cea mai bună echipă, în condiţiile în care au înregistrat şi unele absenţe.

„Am întâlnit o echipă solidă, foarte rapidă, cu jucători buni, dar, în acelaşi timp, îi felicit şi pe băieţii mei, pentru că au crezut în ei. Le-am şi spus că e foarte important ca până la pauză să nu primim gol. Îi felicit pe toţi, în frunte cu Zimmermann şi cu Opriţa. Ştiam de la început ca va fi un meci greu, însă, am obţinut victoria într-un moment foarte important“, a declarat antrenorul Metalul Reşiţa, Marian Pană.

În urma victoriei obţinute în faţa vâlcenilor, Metalul Reşiţa acumulează 28 de puncte, total cu care se menţine pe locul patru în clasamentul seriei. Acelaşi punctaj îl are şi ocupanta locului trei, ASA Tg. Mureş, care a suferit acasă o surprinzătoare înfrângere: 0-1 cu FC Bihor Oradea. (Agerpres)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe