Fostul primar Romeo Rădulescu A JEFUIT bugetul Râmnicului! Contract de 110.000 euro cu firma de avocatură „Boştină şi Asociaţii“

vineri, 21 martie 2014

Posibilele alegeri anticipate la Primăria Râmnicu Vâlcea agită apele în politica locală! Viceprimarul Gigi Matei, candidatul PSD, scoate artileria grea și-l „bombardează“ pe fostul primar PDL Romeo Rădulescu. Matei a dezvăluit presei că Rădulescu a jefuit bugetul local, încheind un contract  cu firma de avocatură Boştină şi Asociaţii în anul 2010 pentru a reprezenta Primăria Râmnicu Vâlcea în procesul cu firma SC URBAN SA.

„Contractul iniţial a plecat de la 13.000 de euro + TVA şi a ajuns în final la 110.000 de euro prin acte adiţionale. Mai grav este că firma Boştină şi Asociaţii a luat banii, dar n-a câştigat nici un proces din multele pe care Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea le-a avut cu societatea URBAN. Prin primul act adiţional la contractul de asistenţă juridică, se inserează un onorariu de tip abonament lunar de 1000 euro+TVA şi un onorariu orar de 70 euro/oră + TVA, aplicabil în cazul în care se vor depăşi cele 25 de ore incluse în abonament. Actul adiţional este încheiat în luna aprilie a anului 2011. Pentru aceşti bani, firma Boştină şi Asociaţii s-a angajat să presteze servicii de asistenţă juridică, consultanţă şi reprezentare cu privire la gestiunea serviciului public de salubrizare; organizarea şi derularea procedurilor de atribuire a concesiunii serviciului public de salubrizare al municipiului Râmnicu Vâlcea, precum şi asistenţă juridică şi reprezentare în litigiile derivate din executarea contractului de concesiune a serviciului de salubrizare încheiat între municipiul Râmnicu Vâlcea şi SC URBAN SA, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. Ulterior, Primăria Râmnicului semnează un al doilea act adiţional în anul 2012 care are ca obiect prelungirea contractului de asistenţă juridică. Urmează alte 5 acte adiţionale la contractul iniţial. În cel de-al patrulea act adiţional, onorariul pe care Primăria a trebuit să-l plătească firmei Boştină şi Asociaţii a fost de 3000 de euro+TVA, iar dacă înregistra un succes în procesul cu URBAN, ar mai fi plătit 3000 de euro+TVA. Tot în acest act rămâne valabil şi onorariul de 70 euro/oră+TVA. În total, firma Boştină şi Asociaţii a încasat de la Primăria Râmnicului pe acest contract şi pe actele adiţionale 497.429,77 lei în anii 2010, 2011 şi 2012, adică peste 110.000 de euro. Susţinând că nu are experienţă în litigii internaţionale, firma Boştină şi Asociaţii recomandă în anul 2011 Primăriei Râmnicului firma de avocatură Cobuz şi Asociaţii pentru a reprezenta administraţia locală în procesul cu firma italiană care construia depozitul ecologic de deşeuri de la Feţeni. Ca drept urmare, firma Cobuz şi Asociaţii a încasat şi ea peste 22.000 de euro” - a declarat presei locale Gigi Matei, viceprimarul Râmnicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe