Șpârle și șopârle, 20.03.2014

joi, 20 martie 2014

• Potrivit unei statistici realizate de Direcţia Silvică Râmnicu Vâlcea, în cursul anului trecut a existat un număr impresionant... de tăieri ilegale de lemne din pădurile Vâlcii. Este vorba de aproape 40.000 mc de lemne furate fără acte din codrii judeţului, o cifră ce este de peste 50 de ori mai mare decât nivelul jafurilor din păduri înregistrate în anul 2012. Vina pentru acest dezastru o poartă în mod egal Direcţia Silvică şi ITRSV Vâlcea pentru că, de multe ori, închid ochii la tăierile şi transporturile ilegale de arbori!

• La nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea există mai multe proiecte europene derulate de diferite de instituţii care riscă să piardă din finanţare din cauza întârzierii lucrărilor de construcţie. Este vorba de următoarele obiective de investiţii: noua clădire a Gării este realizată de firma Concefa doar în proporţie de sub 40% (are termen limită de finalizare 24 aprilie 2014); pasajul suprateran „Tudor Vladimirescu” realizat de Confort în proporţie de 85% (are termen limită sfârşitul lunii mai); la modernizarea Spitalului Judeţean Vâlcea, realizată de firma UTI, s-au efectuat doar 20% din lucrări (termenul final este anul 2015); reabilitarea Colegiului Alexandru Lahovari înaintează cu paşi de melc întrucât au existat probleme cu insolvenţa firmei constructoare - Conexvil. Alte proiecte care ar fi trebuit demarate demult (reabilitarea şi modernizarea Bazei de Agrement Ostroveni; arteră de legătură spre pasajul suprateran de pe bd. Tudor Vladimirescu, inclusiv rampele aferente pasajului; reabilitarea podului peste râul Olt; modernizarea Parcului Zăvoi, etc.) nici măcar nu sunt la stadiul de semnare a contractului de execuţie....

• Pe surse am aflat că, în eventualitatea în care vor fi organizate alegeri anticipate la Primăria Râmnicului, candidatul USD (PSD-UNPR-PC) va fi fostul viceprimar Eusebiu Vețeleanu. Așa că Gigi Matei mai are de așteptat.

• Consiliul Naţional al Audiovizualului a actualizat recent lista proprietarilor de radiouri şi televiziuni din ţară. La nivelul judeţului Vâlcea, situaţia se prezintă în felul următor: Radioteleviziunea Vâlcea 1 - deţinătoarea licenţelor audiovizuale este societatea Regal SRL, ai cărei asociaţi sunt Băjău Marin, asociat principal (cu 99,94%) şi Băjău Elena (cu 0,058%); TV Etalon - deţinătoarea licenţei audiovizuale este societatea Etalon SRL, ai cărei asociaţi sunt Iliescu Mădălina, asociat principal (cu 59,98%) şi Margu Ion (cu 40,015%); TV Cozia Sălătrucel Berislăveşti - deţinătoarea licenţei audiovizuale este Ghiţă Nicolae Întreprindere Individuală, al cărei asociat unic este Ghiţă Nicolae.

• Mădălin Bojan, patronul depozitului de materiale de construcții Deppo, a fost amendat de inspectorii antifraudă de la Târgu Jiu cu suma de 10 miliarde lei vechi pentru diferite „abateri financiare“. Există indicii că în acest caz a fost executată o comandă politică venită de la concurență. „Ziarul de Vâlcea“ investighează acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe