Tanar din Sfantu Gheorghe care s-a pozat cu steagul Romaniei, amenintat pe Facebook. "In locul tau n-as mai iesi pe strada"

marți, 18 martie 2014

Un adolescent din Sfantu Gheorghe care s-a fotografiat cu steagul romanesc, sambata, avand pe fundal mii de maghiari ce sarbatoreau Ziua Maghiarilor, si a postat poza pe Facebook a primit mai multe amenintari pe reteaua de socializare.

Baiatul s-a fotografiat cu steagul tricolor atarnat de gat, avand in spate sute de persoane care sarbatoreau Ziua Maghiarilor de Pretutindeni si care aveau steaguri ale Ungariei si steaguri secuiesti, in centrul municipiului Sfantu Gheorghe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a postat fotografia pe Facebook, generand o disputa intre romani si maghiari.

Pana in prezent, peste 440 de utilizatori ai retelei de socializare au comentat fotografia intr-un limbaj vehement, printre ei aflandu-se si mai multe persoane de etnie maghiara care il ameninta cu bataia pe baiat. Unul dintre comentarii, postat de Czine Hunor, este: "In locul tau nu as mai iesi pe strada", iar in altul, David Laszlo scrie: "Cred ca meriti o bataie mare". Un alt etnic maghiar, Deak Attila, spune: "Cred ca va trebui sa mergi sa te distrezi de-acum in Brasov si in Voinesti", in timp ce Sanci Kanyo scrie: "Nu-l omorati, vin acasa si vreau si eu sa-i dau".

Pe de alta parte, adolescentul este laudat de catre romani pentru gestul sau, iar printre sustinatorii acestuia se numara si Sabina, eleva din orasul Covasna care anul trecut, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, a mers la scoala cu o bentita tricolora.

"Sunt alaturi de tine, Cosmin, si te sustin pentru ca am trecut si eu prin asta..sa nu-ti fie teama. Gestul tau este unul de normalitate totala si nu are nevoie de vreo justificare! Bravo!", scrie Sabina.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Covasna, Nicoleta Marin, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca nu a fost depusa nicio plangere in legatura cu amenintarile la adresa baiatului.

Reprezentantii Inspectoratului scolar Judetean Covasna nu au putut fi contactati.

Anul trecut, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cativa elevi romani de la Liceul "Korosi Csoma Sandor" au mers la scoala cu accesorii in culorile tricolorului romanesc, iar una dintre eleve, care purta o bentita tricolora si a carei fotografie a fost postata pe o retea de socializare, sustinea ca ar fi primit amenintari.

Conducerea Inspectoratului scolar Judetean Covasna afirma atunci ca situatia creata la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din orasul Covasna a fost una singulara si ca orice persoana are dreptul de a-si manifesta convingerile si prin purtarea unor insemne nationale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe