Două persoane care au invocat că au influență la ministrul vâlcean Chițoiu pentru deblocarea fondurilor SC Termocentrale Oradea, reținute de DNA

marți, 18 martie 2014

Procurorii DNA Oradea au dispus, luni, retinerea inculpatilor Viorel Amariei si Alexandru Voinea pentru ca au pretins bani invocand o influenta asupra fostului ministru al finantelor Daniel Chitoiu pentru a-l determina sa deblocheze fonduri pentru SC Termocentrale SA Oradea (CET Oradea).

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni si citat de Agerpres, cei doi sunt acuzati de trafic de influenta in forma continuata si vor fi prezentati marti Tribunalului Satu Mare in vederea emiterii mandatului de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Din ordonanta de retinere a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in iunie 2013, inculpatii i-au pretins unui denuntator, administratorul unei firme, suma de 3 milioane lei, invocand o influenta asupra fostului ministru al finantelor Daniel Chitoiu, cu promisiunea ca il vor determina pe acesta sa deblocheze fonduri pentru SC Termocentrale SA Oradea (CET Oradea).

"Prin acest demers, denuntatorul urma sa-si recupereze banii pe care SC Termocentrale SA Oradea (CET Oradea) ii datora in schimbul carbunelui livrat de societatea denuntatorului. In aceeasi perioada, inculpatii prevalandu-se de aceeasi influenta pe care ar fi avut-o asupra unor functionari din cadrul Guvernului Romaniei (Ministerul Economiei), i-au pretins aceluiasi denuntator un comision de 18% din valoarea unui contract de aproximativ 9 milioane lei. De aceasta data, inculpatii i-au promis ca ii vor determina pe functionarii respectivi sa atribuie, direct, catre societatea comerciala administrata de denuntator, un contract ce avea ca obiect ecologizarea si conservarea unei cariere din judetul Bihor", se arata in comunicatul DNA.

In cauza procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

de V.M.     HotNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe