Șpârle și șopârle, 13.03.2014

miercuri, 12 martie 2014

• Zilele trecute, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a decis scoaterea la concurs a mai multor posturi de directori executivi pentru instituţiile aflate în subordonare din ţară. Printre altele, ministerul va organiza o evaluare în vederea selectării unui (nou!) director executiv la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Vâlcea. În prezent, postul este ocupat de Marin Cernătescu, cu susţinerea liderului PSD Vâlcea, Ion Cîlea. Concursul se va organiza pe data de 31 martie 2014, la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP) şi va consta într-o probă scrisă, însă se pare că „jocurile” sunt făcute ca Marin Cernătescu să continue în fruntea instituţiei pe noul schelet politic constituit numit USD.

• Maximă bătaie de joc la adresa râmnicenilor din parte directorului Direcţiei Economico-Financiare din Primărire, Ion Lepădat!!! La sediul din centrul oraşului, oamenii (în special bătrânii) veniţi să plătească taxele şi impozitele locale sunt ţinuţi ore în şir la cozi nesfârşite. Contribuabilii cu venituri mici speră astfel să se încadreze în termenul limită de 31 martie pentru a beneficia de bonificaţia de 10%, însă nu înţelegem atitudinea delăsătoare a Primăriei faţă de această problemă. Cu toate că s-a pus la punct un sistem electronic cu bonuri de ordine, există în continuare câteva mari hibe în funcţionarea Direcţiei Economico-Financiare. În primul rând, unitatea din Ostroveni se va redeschide abia de luni, 17 martie, iar, în al doilea rând, instituţia se confruntă cu o acută lipsă de personal - mulţi oameni preferă să plece din Direcţia Economico-Financiară din cauza salariilor mici (de circa 7 milioane lei vechi net).

• De o perioadă bună, după destrămarea alianţei USL, în presa locală se tot „bate apa-n piuă” cu jocurile de culise de la CJ Vâlcea pentru formarea unei majorităţi care să-l schimbe pe „inocentul” liberal Bogdan Pistol din funcţia de vicepreşedinte. Este o pierdere de vreme, întrucât postul deţinut de Pistol nu presupune decât... tăierea de frunze la câini, iar pentru următorii doi ani (până la alegerile locale) banii CJ Vâlcea vor fi împărţiţi tot de cuplul Cîlea-Persu.

• Cărucioarele groazei pentru pacienţi circulă nestingherite prin holurile Spitalului Judeţean Vâlcea! Este vorba de mai multe cărucioare făcute din... banalele scaune de plastic rudimentare la care au fost ataşate nişte roţi, precum şi de „jucăriile” din fier împinse de asistentele medicale şi pe care scrie „Gheorghe Udubae - patron Riviera”.

• Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice va aloca 22 milioane de lei primăriilor din Vâlcea pentru 283 de obiective. Vor primi bani atât primarii care care au depus proiecte în urmă cu câţiva ani, pe H.G. 577 şi O.G.7, dar şi aleşii locali care vor să demareze noi investiţii. Vor fi finanţate 283 de obiective, după cum urmează: 49 lucrări de alimentare de apă şi staţii de tratare; 45 lucrări de canalizare şi staţii de epurare; 156 drumuri comunale; 9 poduri şi podeţe; 24 baze sportive.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe