Ioana Liţă prezentă la: Reuniunea Femeilor Social Democrate – „Primavara social democrata”

duminică, 9 martie 2014

Sambata 08.03.2014, Organizaţia Judeţeană de Femei a PSD Vâlcea, condusă de Ioana Liţă a participat la Reuniunea Femeilor Social Democrate – „Primavara social democrata”, care s-a desfasurat la Sala Palatului din Bucuresti.

,, La acest eveniment au participat pe langa cele 4200 de delegate din tara si președinta Organizației Femeilor Social Democrate, Rovana Plumb, Victor Ponta, presedintele PSD si premierul Romaniei, parlamentari si europarlamentari ai PSD, ministri si secretari de stat, invitati din partea partidelor politice, ai societatii civile si academice,  precum si reprezentanti ai Corpului Diplomatic in Romania.

In cadrul reuniunii ne-au fost prezentate doamnele care candideaza din partea Partidului Social Democrat pentru Parlamentul European, acestea fiind Corina Creţu, Ecaterina Andronescu, Daciana Sârbu, Viorica Dăncilă si Maria Grapini candidat din  partea Partidului Conservator, iar pentru ca româncele să se bucure de protecţie, drepturi egale şi sprijin real în Uniunea Europeană, ne-a fost propus Manifestul European al Femeilor Social-Democrate din România.

Manifestul este structurat în zece puncte şi prevede un tratament echitabil pe piaţa muncii prin politici de stimulare a angajării femeilor şi eliminarea discriminării pe piaţa muncii. Alte prevederi ale manifestului includ un acces mai bun la educaţie în special în zonele sărace şi rurale, combaterea violenţei domestice, protecţie anti-discriminare prin creşterea finanţării domeniilor feminizate şi combaterea degradării imaginii femeii în spaţiul public.

Totodata, manifestul prevede sprijin pentru femeia vârstnică - pensii decente care să o protejeze de sărăcie, sprijin pentru femeile din agricultură şi mediul rural, sprijin pentru familie şi sănătatea copiilor, protecţie faţă de discriminarea pe bază de naţionalitate, sprijin pentru independenţa economică a femeii şi acces la conducere şi roluri de răspundere în economie şi în politică.

Pe lângă discursurile politice am avut parte şi de un spectacol artistic sustinut de tenorul Vlad Mirita si Damian Draghici – candidatul UNPR la alegerile europarlamentare şi vreau să le mulţumesc pe această cale celor 60 de colege care au fost alături de mine în această zi speciala ,, Ziua Internationala a Femeii,, -  declaraţie Ioana Liţă, Preşedinte Organizaţia Judeţeană de Femei a PSD Vâlcea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe