Ministrul Economiei, Constantin Nita: Asteptam competitori care pot investi la Oltchim minim 500 de milioane de euro

vineri, 7 martie 2014

Termenul pentru inscrierea investitorilor interesati de privatizarea combinatului Oltchim Ramnicu Valcea este 28 martie, declara la RFI ministrul Economiei, Constantin Nita. El precizeaza ca societatea nu va putea fi repusa eficient in circuitul economic, daca nu vin competitori care pot investi minim 500 de milioane de euro.

Constantin Nita spune ca procedura de privatizare a Oltchim "va fi reluata. Termenul pentru inscrierea competitorilor, a investitorilor este 28 martie. Eu sper ca pana atunci sa avem cat mai multi investitori la aceasta companie si in felul acesta sa creasca nivelul de competitie, pentru ca asteptam investitori care au potenta financiara si care pot sa investeasca acolo minim 500 de milioane de euro, altfel nu vom putea sa repunem in circuitul economic pe baza de eficienta aceasta companie".

"Procedura de privatizare o face administratorul judiciar, pentru ca ea este o companie in insolventa si evident ca administratorul judiciar stabileste toate regulile care sa permita o privatizare de succes, pentru ca avem multi creditori care asteapta aceasta privatizare pentru a-si recupera banii, sunt institutii publice care au de asemenea de recuperat banii acolo. Deci lucrurile sunt putin mai complicate", explica ministrul Economiei.

Intrebat daca Oltchim va fi vandut la pachet cu Arpechim, Constantin Nita a raspuns: "Sunt multi investitori care au solicitat lucrul acesta, dar sigur, depinde si de intelegerea care se va realiza cu Petromul, pentru ca pana la urma, Arpechimul apartine unei companii private, Petromul si trebuie discutat cu aceasta companie".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe