Șpârle și șopârle, 06.03.2014

joi, 6 martie 2014

• Parlamentarii prezenţi la audierile din Comisia de buget se pare că au „menajat-o” pe Ioana Petrescu, noul ministru al Finanţelor Publice. Mai mult decât atât, deputatul PSD de Drăgăşani, Vasile Bleotu, i-a recomandat acesteia ce măsuri ar trebui să ia pentru a rămâne în istorie: „România are cel mai mic salariu din UE şi cel mai mic nivel al impozitării capitalului. Trebuie redus CAS-ul. Vă garantez că intraţi în istorie dacă partajaţi TVA-ul, astfel încât 8% să meargă la primărie, 8% la judeţ şi 8% la bugetul de stat. Dacă s-ar aplica TVA-ul partajat, fiecare lider local s-ar zbate să atragă investitori”, a dat-o din „puţul gândirii” deputatul de mucava Vasile Bleotu. Reamintim că fostul patron de la falimentara firmă Scand Drăgăşani deţine un trist record pentru Vâlcea: de peste 14 ani, de când este parlamentar, nu a depus nici o interpelare sau întrebare la adresa Guvernului.

• După nici doi ani de la instalare, administratorul de la societatea Uncle Sam, Nicolae Sfrânciog, a decis să demonteze uriaşul panou electronic publicitar din centrul Râmnicului de lângă Ceas. Ziarul nostru a avertizat de mai multe luni că firma în cauză îşi va pierde clienţii din cauza postărilor multe prea „ne-ortodoxe” inserate pe panoul publicitar în cauză....

• Poate puţină lume ştie, dar trebuie să spunem că primăriile din Diculeşti şi Lăcusteni funcţionează... în afara legii. Să explicăm! În anii 2002 şi 2003 foştii parlamentari de la PSD Anton Miţaru, Nicu Spiridon şi Matei Vintilă au iniţiat mai multe proiecte de legi privind înfiinţarea mai multor comune în Vâlcea şi trecerea unor localităţi la rangul de oraşe. Aşa au luat fiinţă atunci, în urma adoptării legilor, comunele Titeşti şi Mitrofani, iar localităţile Berbeşti, Băbeni şi Bălceşti au fost declarate oraşe. Însă, în cazul „comunelor” Diculeşti şi Lăcusteni, propunerile legislative au fost respinse definitiv de către Parlament, iar în data de 24 februarie 2004 a avut loc încetarea procedurii legislative, prin respingere definitivă de către Camera Deputaţilor.

• Surse bine informate spun că la Vâlcea prefectul poate fi un membru UNPR, avocatul Petre Grigore. De asemenea, este vehiculată informația că actualul subprefect Aurora Gherghina va merge șef la finanțele publice, în locul lui Gheorghe Gogârnoiu, suspendat de ANI prin decizia judecătorească.

• Și la Primăria Râmnicu Vâlcea vor fi operate în curând unele schimbări. UNPR a negociat cu PSD postul de viceprimar. Eduard Vârlan își face deja bagajele, fiind conștient că va fi „măturat“ din funcție de noua alianță PSD-UNPR-PPDD. UNPR l-a desemnat pentru postul de viceprimar pe consilierul local Eusebiu Vețeleanu, cel care a mai ocupat această funcție în mandatul fostului primar Mircia Gutău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe