Olandezii au luat cu asalt... comuna Prundeni

joi, 6 martie 2014

 

În cursul dimineţii de ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a fost gazda unei delegaţii olandeze condusă de mr. Robin Bode, reprezentant al Fundaţiei BMC din Olanda. La această întrevedere a fost prezent şi primarul comunei Prundeni, Ion Horăscu, localitate cuprinsă în programul naţional de aplicare a proiectului de politici şi management care are ca obiectiv încurajarea valorilor în activitatea administraţiilor publice, îmbunătăţirea guvernanţei locale şi stimularea democraţiei în unităţile administrativ-teritoriale.

După o succintă prezentare a judeţului, preşedintele Ion Cîlea, a evidenţiat raporturile de bună colaborare a Consiliului Judeţean cu unităţile administraţiei publice locale mai ales pe linia dezvoltării rurale pe seama accesării în parteneriat de fonduri europene. Au fost subliniate, de asemenea, preocupările comune în derularea unor investiţii importante din sectoarele economice şi sociale, domenii în care există posibilităţi de colaborare şi cu investitori din Olanda.

Proiectul lansat de firma olandeză în România are ca parteneri 5 municipii şi comune din Bucureşti, precum şi din judeţele Satu Mare, Neamţ, Constanţa, iar Vâlcea este reprezentată de comuna Prundeni. Ţintele urmărite de către iniţiatorii proiectului au în vedere îmbunătăţirea mecanismelor şi proceselor de luare a deciziilor administrative, consolidarea cadrului financiar şi politic în contextul responsabilizării instituţiilor de administraţie publică faţă de cetăţeni, stimularea principiilor democraţiei în profil teritorial, creşterea eficacităţii organizaţionale etc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe