Ion Cîlea îl va scoate pe Cristian Buican la pensie din politică!

miercuri, 5 martie 2014

 

 Au trecut mai bine de doi ani de când l-am pus la indexul bănuielilor şi al aprecierilor rezervate, iar evoluţia sa ca politician mi-a confirmat bănuielile.

Iniţial, investisem speranţe în deputatul Cristian Buican şi credeam cu naivitate că, aflându-ne pe aceeaşi baricadă a USL, împreună vom face mai multă treabă în folosul comunităţilor noastre. Prima blocare mi-a provocat-o imediat după alegerile locale când am îndrăznit să sper cu voce tare că cel din fruntea liberalilor vâlceni va da o mână de ajutor financiar şi comunei Scundu. Replica lui a fost promptă şi stupefiantă: „Dacă treci la noi, primeşti bani!” (Citat 1).

Singura „calitate” a mai marelui liberal vâlcean de sorginte ţărănistă au fost şi au rămas ura şi dispreţul faţă de aliaţi. Încă de la înfiinţarea USL, domnul Buican s-a lansat în declaraţii belicoase şi virulente, în atacuri suburbane la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean, a social – democraţilor vâlceni şi, adesea, nu s-a sfiit să arunce săgeţi veninoase chiar şi către conducerea centrală a PSD. De altfel, ieşirile sale războinice au reuşit să inflameze până şi presa locală care l-a taxat cu titluri pe măsură: „Liberalul Buican îşi pierde echilibrul şi atacă josnic” sau „Masacru în USL Vâlcea. Declaraţie de presă fulminantă”. Unul dintre gazetarii vâlceni, fin observator al realităţilor  politice locale, a dat contur celui mai plastic portret al lui Cristian Buican: „E cam greu de înţeles cum îşi permite liderul liberalilor vâlceni să se supere ca văcarul pe sat, să îşi exibe public frustrările şi să se poarte ca un masochist împătimit. Dacă aşa stau lucrurile, atunci am descoperit o nouă perversiune în politica locală şi nimic mai mult”. (Citat încheiat).

Măsura deplină a caracterului său a demonstrat-o şi în Conferinţa Organizaţiei Judeţene a PDL unde a participat şi a propus nici mai mult, nici mai puţin decât ... refacerea Alianţei „Dreptate şi Adevăr”. Propunerea nu a venit din partea unui fitecine, ci chiar a liderului liberal judeţean angajat să conducă USL Vâlcea. Asemenea enormitate n-a fost, de fapt, singulară, ştiută fiind obsesia maladivă a domnului Cristian Buican de a lovi în USL din toate direcţiile. Din seria lungă a exemplelor aleg declaraţia sa într-o emisiune din 24 octombrie 2013 la televiziunea VTV: „Staţi liniştiţi că USL nu va dura, v-o spun eu!” Şi-atunci – mă întreb – cu ce tupeu a declarat unui ziarist de la „Adevărul” – iarăşi îl citez: „Noi vrem să rămânem la Guvernare, dar totul depinde de PSD!” (Adevărul, nr.7082, de marţi 25 februarie 2014).

Toate declaraţiile aiuritoare ale domnului Cristian Buican pe care le-am colecţionat ca probe de fariseism politic le-aş fi păstrat doar pentru mine, însă, zilele trecute, a mai venit cu o „perlă” care m-a incitat şi m-a determinat să ies în public cu „opera” sa demolatoare. A declarat că ţinta lui imediată este: „să-l scot pe Cîlea la pensie”. Asta mi-a adus aminte de zicala românească potrivit căreia cine sapă groapa altuia, cade singur în ea. Aşa că să stea liniştit, dacă mai poate, deoarece preşedintele Ion Cîlea îl va scoate pe Cristian Buican la pensie din politică!

 

 

                        DUMITRU BLEJAN

                  Primarul comunei SCUNDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe