Timp 38 de ani, într-o şcoală din Făurești s-a făcut ţuică

joi, 13 februarie 2014

• Inspectoratul Şcolar a aflat acum, după ce cazanul a fost furat

Câţiva hoţi din comuna Făureşti, judeţul Vâlcea, au scos la iveală faptul că, de 38 de ani, în şcoala din localitate se face ţuică. În timpul vacanţei de iarnă, oamenii au furat cazanul pe care angajaţii şcolii îl foloseau în fiecare toamnă pentru a face tărie din prunii din curtea şcolii. Activitatea nu este o noutate nici pentru director şi nici pentru primar, care au început propria anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat cu cazanul. Conducerea Inspectoratului Şcolar a aflat abia acum de dotările şcolii.

Angajaţii şcolii sunt de câteva zile adevăraţi detectivi: încearcă să dea de urma celor care i-au lăsat fără cazanul de ţuică. Au făcut propria lor anchetă şi, până acum, au stabilit că hoţii au spart geamurile şcolii ca să poată intra. Mai mult, s-au şi tăiat în cioburi, iar urmele de sânge sunt încă vizibile.

În demersul poliţienesc li s-a alăturat şi primarul localităţii.

Cazanul se afla în inventarul şcolii încă din anul 1975. De atunci, angajaţii unităţii de învăţământ produceau aproximativ 50 de litri de ţuică în fiecare toamnă, pe care o foloseau apoi pentru a-i cinsti pe muncitorii care realizau uneori diverse lucrări prin şcoală.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Vâlcea a aflat abia acum de existenţa cazanului de ţuică din şcoala din Făureşti. „În cazul în care acest cazan va fi recuperat, să fie transferat la primărie, să se ocupe primăria de valorificarea cazanului”, a declarat Ion Gherghinaru, inspector ISJ Vâlcea.

Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a-i identifica pe cei care au intrat în şcoală şi au luat cazanul. „În continuare, colegii mei efectuează cercetări cu privire la comiterea faptei de furt calificat şi pentru identificarea autorilor”, a precizat Alina Teodorescu, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea.

Reprezentanţii şcolii susţin că acest cazan valora aproximativ 5000 de lei.

Digi24.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Timp 38 de ani, într-o şcoală din Făurești s-a făcut ţuică”

  1. Pai ISJ nu avea cumsa afle de cazan ca de fapt nu i-a interesat si o tuica buna le venea si lor ca spor de tacere ,si a face tuica nu-i o crima nu d-le inspector scoler ma scuzati ca am gustat din tuica de Fauresti

    SIII de TE SA NU REECUNOASTEM SANTEM DE LA VAAALCEA NUUUU?

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe