Șpârle și șopârle, 10.02.2014

duminică, 9 februarie 2014

 

• Deputatul vâlcean Cristian „Casanova” Buican, preşedintele PNL Vâlcea, este în focul pregătirilor dinaintea nunţii cu aleasa inimii lui, şefa „personală” de cabinet parlamentar din Bucureşti. Fericitul eveniment va avea loc cel mai probabil după Paşte, într-un loc ferit de privirile indiscrete ale muritorilor de rând din Vâlcea. Reamintim că deputatul Buican a divorţat la sfârşitul anului trecut de soţia lui, Rodica. La începutul lunii decembrie anul trecut, atunci când deputatul Traian Dobrinescu a propus-o pe Rodica ex-Buican pentru postul de inspector şef adjunct la Inspectoratul Şcolar, Buican ar fi comentat că oricum nu o să-i mai poarte mult numele de familie. Lucru de care deputatul Buican s-a ţinut de cuvânt....

• „Minunea” de pe site-ul Primăriei Râmnicului a ţinut doar fix o lună de zile, taman prin luna octombrie 2013. Este vorba de rubrica „Cheltuieli zilnice”, unde erau trecute toate borderourile de plăţi zilnice efectuate de conducerea Primăriei. Era până la urmă un lucru firesc, având în vedere că unitatea este o instituţie publică finanţată din banii contribuabililor şi unde trebuie să existe o transparenţă totală a cheltuielilor şi veniturilor. De aceea, mai multe ziare din judeţ şi persoane fizice din Rm. Vâlcea solicită reluarea cât mai grabnică a publicării şi actualizării pe site-ul Primăriei Râmnicului a rubricii „Cheltuieli zilnice”!

• Biblioteca din comuna Roeşti a primit, în luna noiembrie 2012, patru calculatoare performante prin programul finanţat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates. Acestea ar fi trebuit să fie utilizate în interes public, iar biblioteca să fie deschisă în acest scop. Numai că angajata instituţiei spune că nu putea să stea la program, pentru că i se dădeau alte sarcini în primărie. Coordonatorii proiectului au monitorizat atent activitatea în biblioteca Roeşti şi cum calculatoarele nu erau folosite, au fost luate şi distribuite altor biblioteci din judeţ.

• Cazul firmei de brokeraj Harinvest din Râmnicu Vâlcea, care a păgubit circa 80 de investitori cu peste 16 milioane de lei (3,6 mil. euro), în urma unor tranzacţii neautorizate derulate de un broker al firmei, a ajuns şi în atenţia guvernatorului BNR Mugur Isărescu. Evenimentele din pieţele financiare pot să genereze risc reputaţional care să se extindă, panica răspândindu-se foarte repede, a spus Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, când a fost întrebat dacă amânarea despăgubirii investitorilor de la Harinvest până la finalizarea anchetei demarate la solicitarea ASF nu ar putea să genereze neîncredere şi în rândul deponenţilor în bănci.

• Soții Maria și Ion Tudor sunt unii dintre cei mai mari filantropi vâlceni. Nu de puține ori, familia Tudor a ajutat multe persoane nevoiașe și a susținut financiar lăcașe de cult din mai multe județe. Din modestie și bun simț, Maria și Ion Tudor nu au făcute publice aceste gesturi nobile. Din nefericire, foarte puțini oameni de afaceri vâlceni au adoptat și ei această conduită creștină și profund umană.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe