Șpârle și șopârle, 30.01.2014

miercuri, 29 ianuarie 2014

 

• Președintele României, Traian Băsescu, a semnat marți, 28 ianuarie, decretul privind eliberarea din funcţia de judecător (pensionare) cu grad profesional de tribunal la Judecătoria Brezoi a lui Vasile Miron. De-a lungul ultimilor ani, magistratul a judecat mai multe cauze „cu scandal” la instanţa de la Brezoi, făcând-se remarcat în special în dosarul privatizării frauduloase a SC Călimăneşti - Căciulata SA, dar şi în retrocedările dubioase de suprafeţe de păduri în zonele Voineasa şi Malaia.

• Redactorii ziarului nostru vor realiza o anchetă jurnalistică cu privire la modul ilegal prin care Primăria Drăgășani a concesionat ÎN MOD DIRECT suprafeţe de teren către diverse firme cunoscute ca „prietene”. O astfel de societate este SC Impex Stadion SRL, care a primit aproape 100 mp de teren în buricul localităţii, în schimbul unui preţ al concesiunii de numai... 763 lei pe an. Cei din consiliul local Drăgăşani trebuiau să fie mai atenţi la manevrele primarului Nedelcu, pentru că aceştia au votat „în orb” o hotărâre fără a avea o fundamentare detaliată şi fără a se face o evaluare a terenului în cauză. Anul trecut, „vrăjiţi” de edilul şef Cristian Nedelcu, consilierii locali au avizat concesionarea prin încredinţare directă, pentru o perioadă de 25 ani, cu drept de prelungire prin act adiţional, către SC Impex Stadion SRL, a suprafeţei de teren cu pricina, pentru amenajare terasă de vară multifuncţională. Vom reveni asupra subiectului!

• Interesantă postarea pe facebook a vâlceanului Marian Iliescu: „Fostul semi - primar al Râmnicului Romeo Rădulescu a devenit peste noapte LUPUL MORALIST, cerând acum demisia actualului Primar Emilian Francu, uitând cum arăta orașul în timpul inundațiilor din 2011. Romeo Rădulescu cel care se lăuda cu realizarea a zeci de proiecte, el fiind de fapt un brutar, căruia un specialist i-a lasat pâinea gata frământată și dospită din cea mai bună făină, doar s-o bage la cuptor, iar când s-a crezut și el că-i specialist a lăsat urmașilor o pâine din pleavă și acum ne dă lecții, rușine dom' deputat.“

• Dacă este să ne luăm după declaraţia de avere, primarul din Ocnele Mari, Petre Iordache, pozează în cel mai „sărac” edil şef din judeţul Vâlcea: rebusistul nr. 1 spune că nu are în proprietate... locuinţe, maşini, terenuri, depozite bancare, bijuterii şi nici măcar un amărât de credit. Ne întrebăm de ce omul a mai candidat în 2012 la alegerile locale, dacă nu îşi poate permite să-şi ia măcar un mic apartament în Ocnele Mari!?!

• Echipa de fotbal CSM Râmnicu Vâlcea ar fi trebuit să susţină miercuri, 29 ianuarie, o partidă amicală, pe teren propriu, cu divizionara C FC Voluntari, însă din cauza vremii nefavorabile oficialii celor două echipe au decis să anuleze întâlnirea. Elevii lui Claudiu Niculescu au primit câteva zile libere, după cantonamentul centralizat de la stadionul 'Municipal' din Zăvoi, urmând ca la sfârşitul săptămânii să se deplaseze în cel de-al doilea cantonament al iernii, la Gyula, în Ungaria.

• Zilele deputatului Cristian Buican la conducerea PNL Vâlcea sunt numărate. Din ce în ce mai multe organizații locale se grupează în jurul adevăratului lider PNL din județul Vâlcea, senatorul Dan Nițu. Liberali simpli, consilieri locali și județeni, primarii îl susțin sută la sută pe senator în eventualitatea unei confruntări directe Buican-Nițu. De asemenea, președintele Ligii Aleșilor Locali PNL, Bogdan Pistol, îl susține pe Dan Nițu. De-acum, Buican știe ce îl așteaptă, dar mai trage și el spuza pe turta sa. Cât îi mai merge. A se vedea afacerile dubioase cu lapte și lemne din Țara Loviște, puse în scenă cu „fratelo“...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe