SOŢIA ministrului Finanţelor, LAURA CHIŢOIU, URMĂRITĂ PENAL DE DNA în Dosarul Carpatica Asig - STENOGRAME

miercuri, 29 ianuarie 2014

LAURA ELENA CHIŢOIU, URMĂRITĂ PENAL. Laura Elena Chiţoiu, soția vâlceanului originar din Păușești Otăsău - Vâlcea, Daniel Chițiu, ministru al Finanțelor, și unul dintre liderii PNL, este urmărită penal într-un dosar legat de asigurări. Aceasta este acuzată de abuz în serviciu. Soţia ministrului de Finanţe este director în cadrul ASF.

UPDATE: Stenograme prezentate de gandul.info

„În ziua de 18.06.2013, la ora 16:21:26, MÎRZAC MARIAN este contactat de CHIŢOIU LAURA,

Cu aceasta are următorul dialog:
CHIŢOIU LAURA: Auzi, uite, ştii de ce te-am sunat? Am ... am vorbit pentru mâine, că mâine, la zece, vine aia de la Sibiu ...
MÎRZAC MARIAN: Da.
CHIŢOIU LAURA: Şi, am vorbit cu…. i-am zis să nu-i zică nimic lu' băbăciunea aia şi ...
MÎRZAC MARIAN: Da.
CHIŢOIU LAURA: Pentru că aia e o ciufută şi o nebună şi spune şi peste tot şi pune şi nişte întrebări idioate. N-are rost să te complici cu proasta aia.
MÎRZAC MARIAN: Da. Aşa şi ...
CHIŢOIU LAURA: Şi i-am zis lu…. a zis că vrea să vină, da' o să-i spună lu' aia că: domne, m-a sunat acum dimineaţă şi nu eraţi aici şi trebuia repede şi m-am dus io. Săracu-i era frică, îţi dai seama.
MÎRZAC MARIAN: Mhî.
CHIŢOIU LAURA: Şi că dacă mă-ntreabă pe mine aia, să ştiu ce să-i spun.
MÎRZAC MARIAN: Păi aia ...
CHIŢOIU LAURA: Şi zic: tu nu mă vezi pe mine? Dobitoaca aia nu mă-ntreabă nimic, că dacă mă-ntreabă, io o trosnesc imediat, io nu vorbesc cu aia. Ştii?
CHIŢOIU LAURA: Mhî. Aşa şi ... asta, că, d-asta de fapt te sunasem. Ţi-am zis că vine …., mă rog, cu frică, cu nu ştiu ce ..."

DOSARUL CARPATICA ASIG. "Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală față de CHIȚOIU LAURA ELENA, director al Direcției Avizări din cadrul Autorității pentru Supraveghere Financiară (A.S.F) la data faptelor, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial", se arată în comunicatul DNA.

"Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora, în perioada 10-16 iunie 2013, la cererea unei persoane (membru neexecutiv în conducerea ASF, reprezentând interesele unei societăți de asigurări) învinuita Chițoiu Laura Elena, director al Direcției Avizări din cadrul A.S.F., a devansat interviul pentru ocuparea funcției de director general al acelei societății de asigurări. Astfel, deși interviul era stabilit pentru data de 10 iulie 2013, în urma demersurilor învinuitei Chițoiu Laura Elena, interviul a fost devansat pentru data de 19.06.2013. Pentru a se asigura că funcția de director general va fi ocupată de o anumită persoană care îi fusese indicată, Chițoiu Laura Elena a modificat componența comisiei de examinare, asigurându-se că membrii care o vor examina pe candidată nu vor pune întrebări incomode, facilitând acesteia ocuparea funcției de director general al societății de asigurări.

DOSARUL CARPATICA ASIG. În acest fel, Chițoiu Laura Elena și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, asigurându-i persoanei care a ocupat funcția de conducere la societatea de asigurări pentru care s-a făcut intervenția un folos nepatrimonial, lucru de natură să creeze o tulburare însemnată Autorității de Supraveghere Financiare, instituție care este reglementată să vegheze asupra îndeplinirii condițiilor legale de funcționare de către societățile de asigurări de pe teritoriul României, în vederea asigurării stabilității pieței de asigurări.

La data de 28 ianuarie 2014, învinuitei Chițoiu Laura Elena i s-au prezentat acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. În cauză sunt cercetate și alte persoane. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", se arată în comunicatul DNA.

Laura Chiţoiu, soția vâlceanului originar din Păușești Otăsău - Vâlcea, Daniel Chițiu, ministru al Finanțelor, și unul dintre liderii PNL, a câştigat anul trecut aproape 300.000 de lei de la ASF.

DOSARUL CARPATICA ASIG. Milionarul Ilie Carabulea, ridicat de DNA

ILIE CARABULEA. Omul de afaceri ILIE CARABULEA a fost ridicat din Sibiu de procurorii anticorupţie şi va fi dus la sediul DNA din Bucureşti, pentru a da declaraţii, Radu Mustăţea şi alte persoane suspectate de fapte de corupţie fiind deja audiate.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, procurorii anticorupţie îl aduc la Bucureşti pe Ilie Carabulea, cu o maşină care a plecat din Sibiu marţi la prânz, după ce au fost făcute percheziţii.  

ILIE CARABULEA va fi audiat la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, urmând ca procurorii să decidă dacă în cazul acestuia vor fi luate măsuri preventive.

Sursele citate au precizat că la sediul DNA sunt deja audiate unele dintre persoanele vizate în dosarul în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie, printre aceştia fiind şi Radu Mustăţea, membru în CA al Carpatica Asig şi preşedintele Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România.

ILIE CARABULEA. Procurorii DNA au făcut, marţi, 17 percheziţii în Bucureşti şi Sibiu, într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie şi asimilate acestora, printre care asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, luare sau dare de mită, trafic sau cumpărare de influenţă, abuz în serviciu contra intereselor publice, folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la uz de fals.
Surse judiciare au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că percheziţiile DNA au vizat reprezentanţi ai Carpatica Asigurări, precum şi funcţionari din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

UPDATE: Omul de afaceri Ilie Carabulea, care controlează grupul Carpatica, fostul director general al Carpatica Asig, Marian Mîrzac, şi Radu Mustăţea, membru în CA al acestei companii, au fost reţinuţi, marţi seară, de procurorii anticorupţie, care vor propune arestarea lor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe