Militarii continuă misiunile de sprijinire a populaţiei afectate de ninsori din Vâlcea

miercuri, 29 ianuarie 2014

Mai mulţi militari acţionează, miercuri, pentru a sprijini populaţia afectată de ninsori din judeţele Galaţi, Brăila, Vâlcea şi Buzău, informează MApN.

Ministrul Apărării Naţionale l-a desemnat miercuri dimineaţă pe şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Nicolae Ciucă, să coordoneze toate misiunile de ajutorare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate în zonele afectate de ninsori abundente şi viscol.

În judeţul Galaţi, la Lupele, militarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată continuă să evacueze persoane care au nevoie de ajutor, iar la Pechea transportă şi se distribuie cetăţenilor alimente de strictă necesitate.

De asemenea, în judeţul Brăila, la Făurei, şi în judeţul Buzău, pe DN 22 Râmnicu-Sărat - Brăila, continuă misiunile de deszăpezire.

În judeţul Vâlcea, continuă acţiunile de deszăpezire a DJ 678 pe sectoarele Budeşti-Galicea-Olanu-Drăgoeşti şi Galicea-Stoileşti.

De la începutul perioadei cu ninsori abundente, Ministerul Apărării Naţionale a executat, la solicitările autorităţilor locale, 64 de misiuni, cu circa 1.300 de militari şi 136 mijloace tehnice.

În zonele supuse codurilor de avertizare meteo, ministrul apărării naţionale a dispus măsuri pentru pregătirea pentru intervenţie a 6.700 de militari şi 1.000 de mijloace tehnice, în rezervă fiind pregătite, în zonele adiacente, 600 de militari şi 100 de mijloace tehnice. AGERPRES

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe