Hacker-ul Guccifer a fost arestat

vineri, 24 ianuarie 2014

 Hacker-ul Guccifer, care a spart adresa de e-mail personală a șefului Serviciului Român de Informații (SRI), George Maior, precum și a mai multor personalități politice din Statele Unite, a fost prins la Arad, iar judecătorii bucureșteni au decis arestarea sa preventinvă pentru următoarele 29 de zile.

„În cursul anului 2013, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, învinuitul L.M.L  a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică, după care a schimbat parolele de autentificare, restricţionând astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poşta electronică. (...) Ar fi transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise.

Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi divulgat, ulterior, conţinutul corespondenţei către public, acţiuni frauduloase săvârşite în scopul lezării intimităţii în mediul on-line şi denigrării imaginii publice ale persoanelor vizate”, se arată în comunicatul DIICOT.

Acesta a mai comis fapte asemănătoare și are deja o condamnare definitivă de trei ani de închisoare cu suspendare. Suspectul se numește Marcel Lazăr Lehel, iar în trecut a fost cunoscut sub numele de „Micul fum”.

Pentru prima condamnare este acuzat că între 2010 și 2011 a reușit să fure parolele de la conturi de mail și Facebook ale mai multor vedete, printre care: Dragoş Moştenescu, Corina Caragea, Laura Cosoi, Rona Hartner, Cristian Pulhac sau Ada Milea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe