Șpârle și șopârle, 23.01.2014

joi, 23 ianuarie 2014

• Râmnicul este plin de indivizi din Galicea, Budeşti, Băbeni și Ioneşti care încearcă să vândă prin parcări, pe la capete de poduri şi pe unde apucă peşte. ,,Peşte ieftin şi proaspăt“ - spun vânzătorii. Peşte braconat de fapt cu sălbăticie de oameni care fac din asta un venit. În această iarnă a fost cald, peştele a migrat la suprafaţă și a fost prins cu plasele de barconieri. În Ioneşti, aceştia lucrează în grupuri organizate. În Galicea cineva ne-a propus recent o afacere : 600 kg de caras la 1,5 lei kg. Avem informaţii că în multe localităţi pimarii dar şi poliţiştii îi cunosc bine pe braconieri. Cum îi cunosc şi pe cei care fură lemne din păduri, cum îi cunosc şi pe cei care transportă ilegal lemne folosind cai şi căruţe şi obţin venituri neimpozabile.

• Tergiversare procesului deschis de părinţii micuţei Diana Moţ, ucisă în 15 martie 2010 în centrul Râmnicului pe trecerea de pietoni, ajuns la Tribunalul Vâlcea. La primul termen instanţa a acordat o nouă amânare pentru 13 februarie. Este revoltător că instanţele au tergiversat acest proces şi că după atâta timp nu au dat, măcar cele civile, o decizie de reparaţie în cazul acestei familii. Călugărița care a ucis fetiţa a primit doar o condamnare minimă şi aceea cu suspendarea executării şi nu a plătit niciun leu daune familiei îndoliate.

• Zeci de foşti angajaţi, disponibilizaţi în iunie 2013 de la SC Oltchim Râmnicu Vâlcea, au protestat miercuri în faţa societăţii, fiind nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile compensatorii până acum. În funcţie de vechime, disponibilizaţii ar fi trebuit să primească între 12 şi 16 salarii compensatorii, unii având de primit până la 50.000 de lei.

• Mercenarii de la fițuica centrală „Ziua News“ l-au atacat  sălbatic marți, 21 ianuarie, pe președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea. Tema: disputa de la APAVIL referitoare la AGA și CA dintre pesediști și liberali. Este clar că atacul a fost comandat de liberali, care nu pot încă jefui, așa cum ar dori, fondurile europene venite la Apavil pentru reabilitarea și construcția stațiilor de epurare a apei în județ. „Curajosul“ liberal șef se ascunde în spatele unui om de afaceri vâlcean care a achitat nota de plata a mizerabilului atac. Vom reveni cu amănunte!

• În ultimele zile, s-au înmulţit îngrijorător numărul câinilor vagabonzi în Râmnicu Vâlcea, în special în zonele Casei Sindicatelor, Gării (!) şi Cina din Ostroveni. Se vede treaba că Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, din cadrul Primăriei Râmnicului, este total... invizibil, cu toate că are la dispoziţie o lege foarte clară care prevede eutanasierea maidanezilor în termen de 14 zile de la prindere.

• Pe site-ul anemic al Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Vâlcea, condusă de longevivul şi eternul incompetent Ovidiu Udrescu, numeri pe degetele de la o mână acţiunile pentru tineret desfăşurate anul trecut de asociaţie. FJT-ul lui Udrescu se laudă doar cu următoarele evenimente: Campionatul Est European de Orientare Turistică (organizat de fapt de alte instituţii şi firme), „Copilăria, stare de grație!”, „Elevii au talent 2013, ediția a III-a”, „Tinerilor le pasă”, „Glasul Tinereții, ediția I”. Mult prea puţin faţă de banii pe care îi încasează Ovidiu Udrescu şi camarila de la chiriaşii din Casa Tineretului şi Piscina Enigma, precum şi din sponsorizările de mii de euro care vin de la CJ Vâlcea şi Primăria Râmnicului!!! Unde sunt vremurile de altă dată, când FJT organiza sute de acţiuni, activităţi şi spectacole (gen „Constelaţii Rock”) pe an în beneficiul a mii de tineri şi copii din judeţul Vâlcea....

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe