Hackerul roman arestat in Slovenia dupa ce a "spart" site-ul NASA a fost eliberat: Vreau sa multumesc autoritatilor slovene ca nu au cedat presiunilor SUA

joi, 23 ianuarie 2014

 

Hackerul roman Victor Faur, celebru pentru ca acum noua ani a "spart" site-uri ale NASA si US Navy, a fost eliberat de autoritatile din Slovenia care au respins cererea de extradare venita din SUA. O inalta instanta din orasul Maribor a confirmat decizia unui tribunal din oraselul Murska Sobota care motivase ca romanul fusese deja condamnat in tara de origine.

"Vreau sa multumesc autoritatilor slovene pentru ca au luat decizia corecta si nu s-au supus presiunilor americanilor. Sunt convins ca guvernul SUA stia ca nu are nicio sansa cu extradarea si totusi a vrut sa ma tina aici cat mai mult posibil", le-a spus Faur jurnalistilor sloveni.

Aradeanul Victor Faur, judecat pentru patrunderea ilegala in sistemele informatice ale unor institutii guvernamentale americane fusese condamnat in 2008 in prima instanta, la un an si patru luni de inchisoare cu suspendare si la plata unor despagubiri in valoare de aproximativ 240.000 dolari.

Faur a fost arestat dupa uin control rutier de rutina in octombrie 2013 in Slovenia pe baza unui mandat international de arestare

Patrunderea ilegala in sistemele NASA si US Navy intre 2004 si 2006 au adus pagube de 1,5 milioane dolari acestor agentii, se spunea in documentele acuzarii.
.
In timpul procesului din Romania, Faur a spus ca a atacat sistemele doar pentru a dovedi ca sunt vulnerabile si a spus ca nu a vrut sa faca niciun rau.

de Vlad Barza     HotNews.ro

Joi, 23 ianuarie 2014, 16:04 Economie | IT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe